Γενικά θέματα 5 Σεπτεμβρίου 2009

”Σφραγισμένη κυριαρχία” και ”μη σφραγισμένη κυριαρχία”

”Σφραγισμένη κυριαρχία” και ”μη σφραγισμένη κυριαρχία”

Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε την προσπάθεια του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Εχούντ Μπαράκ (199-2000), ο οποίος, προκειμένου να αποκτήσουν οι Εβραίοι το δικαίωμα πρόσβασης στον αρχαίο χώρο του καταστρεμμένου ναού του Σολομώντος, τα θεμέλια του οποίου βρίσκονται κάτω από το ισλαμικό τέμενος του Αλ-Ακσά, πρότεινε για την Ανατολική Ιερουσαλήμ «επιφανειακή κυριαρχία» στους Παλαιστινίους και «υπόγεια κυριαρχία» στο κράτος του Ισραήλ.

”Σφραγισμένη κυριαρχία” και ”μη σφραγισμένη κυριαρχία”
ΓΡΑΦΕΙ Ο: Μ. ΜΙΧΑΗΛ

Από τον Κάτω Πύργο μέχρι το οδόφραγμα του Λιμνίτη οι Τουρκοκύπριοι ασκούν την … σφραγισμένη κυριαρχία τους και από το οδόφραγμα του Λιμνίτη μέχρι τον Άγιο Μάμα οι κατοχικές δυνάμεις ασκούν την … μη σφραγισμένη κυριαρχία τους!!!

Όσοι γνωρίζουν από Διεθνές Δίκαιο θα εκπλαγούν, τι μπορεί ο ανθρώπινος νους να επινοήσει, όταν πρόκειται να ορίσει την «κυριαρχία» ενός κράτους, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του.

Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε την προσπάθεια του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Εχούντ Μπαράκ (199-2000), ο οποίος, προκειμένου να αποκτήσουν οι Εβραίοι το δικαίωμα πρόσβασης στον αρχαίο χώρο του καταστρεμμένου ναού του Σολομώντος, τα θεμέλια του οποίου βρίσκονται κάτω από το ισλαμικό τέμενος του Αλ-Ακσά, πρότεινε για την Ανατολική Ιερουσαλήμ «επιφανειακή κυριαρχία» στους Παλαιστινίους και «υπόγεια κυριαρχία» στο κράτος του Ισραήλ.

Με άλλα λόγια, οι Παλαιστίνιοι θα είχαν την κυριαρχία «πάνω από τη γη», ενώ οι Ισραηλινοί την κυριαρχία «κάτω από τη γη»(!) στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Την «εξυπνάδα» του Εχούντ Μπαράκ, που προσπάθησε να διαμορφώσει δικό του Διεθνές Δίκαιο, μιμήθηκε η ηγεσία των Τουρκοκυπρίων.

Με αφορμή τα γεγονότα της υπόθεσης των προσκυνητών που εμποδίστηκαν να πάνε στην κατεχόμενη εκκλησία του Αγίου Μάμαντος στη Μόρφου, πληροφορηθήκαμε ότι στην περιοχή Κ. Πύργος επικρατεί ένα ιδιαίτερο «καθεστώς κυριαρχίας».

Τις πληροφορίες έδωσε ο ίδιος ο Προεδρικός Επίτροπος, Γιώργος Ιακώβου.

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις που έγιναν από πολιτικούς, ότι δεν έγιναν οι ρυθμίσεις που θα έπρεπε να γίνουν για τη διέλευση των προσκυνητών, όπως έγιναν στην περίπτωση της διέλευσης Τουρκοκυπρίων από τα Κόκκινα, ο κ. Ιακώβου σημείωσε ότι δεν πρέπει να συγκρίνονται ανόμοια πράγματα(!).

Συγκεκριμένα, επεσήμανε, ότι η ρύθμιση του 2006 για τα Κόκκινα έχει ορισμένα χαρακτηριστικά με στόχο να μην περάσει κάποιος στο έδαφος που ελέγχει η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δηλαδή, εξήγησε, τα λεωφορεία μπορούν να θεωρούνται ότι είναι σφραγισμένα μέχρι να φτάσουν στα Κόκκινα και πίσω.

Με απλά λόγια, τι περιλαμβάνει αυτή η ρύθμιση που έγινε το 2006, επί κυβερνήσεως Τάσσου Παπαδόπουλου (για να μην κατηγορούμε συνεχώς τη σημερινή κυβέρνηση για παραχωρήσεις);

Μας είπε ο κ. Ιακώβου: Όταν τα λεωφορεία των Ελληνοκυπρίων ξεκινήσουν από τον Κάτω Πύργο (όπου ασκεί κυριαρχία η Κυπριακή Δημοκρατία) και φθάσουν στο οδόφραγμα Λιμνίτη (όπου ασκούν κυριαρχία οι κατοχικές δυνάμεις), οι ψευδοαστυνομικοί του Ψευδοκράτους έχουν το δικαίωμα να κατεβάσουν τους Ελληνοκυπρίους από τα λεωφορεία τους για να τους ελέγξουν. Κι αυτό, επειδή τα λεωφορεία τους δεν μπορούν να «θεωρούνται ότι είναι σφραγισμένα» μέχρι να φθάσουν στον Άγιο Μάμα και να επιστρέψουν.

Ενώ, τα λεωφορεία των Τουρκοκυπρίων και εποίκων, που περνούν από τον Κάτω Πύργο (όπου ασκεί κυριαρχία η Κ.Δ.) για να πάνε στα Κόκκινα, δεν επιτρέπεται η κυπριακή αστυνομία να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και να κατεβάσει τους επιβάτες από τα τουρκοκυπριακά λεωφορεία, προκειμένου να ελέγξει τις ταυτότητές τους. Κι αυτό, επειδή, όπως είπε ο κ. Ιακώβου, «τα λεωφορεία μπορούν να θεωρούνται ότι είναι σφραγισμένα μέχρι να φθάσουν στα Κόκκινα και πίσω».

Δηλαδή, αν τα λεωφορεία των Τουρκοκυπρίων μεταφέρουν όπλα και πυρομαχικά για τα Κόκκινα, οι αρχές της Δημοκρατίας δεν έχουν το δικαίωμα να τα ελέγξουν, διότι «θεωρούνται σφραγισμένα»(!).

Βέβαια, κανείς εξυπνόβλακας δεν είναι σε θέση να μας εξηγήσει, γιατί ένα λεωφορείο γεμάτο με Ελληνοκυπρίους δεν είναι «σφραγισμένο» και ένα λεωφορείο με Τουρκοκύπριους είναι «σφραγισμένο».

Και με τι είναι «σφραγισμένα» τα λεωφορεία των Τουρκοκυπρίων;

Τέτοιες επινοήσεις μόνον «έξυπνοι» τις κάνουν, όταν υπάρχουν «βλάκες» να τις αποδέχονται!

Αν για την Ανατολική Ιερουσαλήμ ο Εχούντ Μπαράκ επινόησε την «επιφανειακή κυριαρχία» και την «υπόγεια κυριαρχία», οι δικοί μας εδώ επινόησαν την «σφραγισμένη κυριαρχία» και τη «μη σφραγισμένη κυριαρχία»(!) για την περιοχή του Κάτω Πύργου.

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: Δυστυχώς, η κυβέρνηση Παπαδόπουλου ανέστειλε τα κυριαρχικά της δικαιώματα επί ελεύθερου εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας (Κάτω Πύργος) και τα παραχώρησε στους Τουρκοκύπριους και έποικους, οι οποίοι ασκώντας την «σφραγισμένη κυριαρχία» τους όταν περνούν από την κοινότητα του Κάτω Πύργου, δεν επιτρέπουν στις νόμιμες αρχές της Δημοκρατίας να τους ελέγξουν.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube