Γενικά θέματα 10 Σεπτεμβρίου 2009

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ επικεφαλής στο Επικρατείας του ΛΑΟΣ


Την τοποθέτηση του πρέσβη και πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Κοραντή στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ ανακοίνωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανέφερε ότι ο κ. Κοραντής “έχει γράψει χρυσές σελίδες στο Διπλωματικό Σώμα και έχει προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες εις την πατρίδα τα πέντε χρόνια που ήταν στη Διοίκηση της”. Αιτιολογώνταε την απόφασή του για τη συμμετοχή του κ. Κοραντή στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, αναφέρθηκε στη μεγάλη παράδοση, ιδίως στις ΗΠΑ, οι αρχηγοί των μυστικών υπηρεσιών να αναλαμβάνουν πολιτικούς ρόλους μετά το πέρας της θητείας τους. Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την αποδοχή της πρότασης από τον πρέσβη, του ευχήθηκε να έχει την εξέλιξη του Τζορτζ Μπους του γηραιότερου -ήταν αρχηγός της CIA- ο οποίος και έγινε Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Απαντώντας σε ερώτηση αν έρχονται και άλλες εκπλήξεις στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ, ο Γ. Καρατζαφέρης σημείωσε ότι όλοι οι υποψήφιοι θα περάσουν από μια εξαιρετικά λεπτή κρησάρα: “Δε θα πάρουμε κανέναν ο οποίος έχει ενοχλήσει τον Ελληνικό λαό με προκλητικές ενέργειες. Επιμένουμε στο ήθος και την ευπρέπεια”.

Ο Γ. κοραντής, από τη μεριά του, δήλωσε: “Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη, προσχωρώ στις τάξεις του κόμματος, φέροντας μαζί μου τις εμπειρίες 36 ετών διπλωματικής καριέρας και βεβαίως εκείνες του τέως Διευθυντή της Ε.Υ.Π με στόχο να υπηρετήσω τις κοινές αξίες τις οποίες προβάλλουμε για την πατρίδα. Από σήμερα συνεπώς είμαι στέλεχος του ΛΑΟΣ και ευχαριστώ τον Πρόεδρο για την εμπιστοσύνη του”.

Ο κ .Κοραντής είχε απομακρυνθεί αιφνιδίως από την ηγεσία της ΕΥΠ, στις 13 Ιουλίου, ύστερα από εξαετή θητεία. Τη θέση του πήρε ο αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube