REAL TIME |

Γενικά θέματα 10 Σεπτεμβρίου 2009

«Δηλητηριώδες» για την τουρκική ενταξιακή πορεία το πρόστιμο στον όμιλο Ντογάν

«Δηλητηριώδες» για την τουρκική ενταξιακή πορεία το πρόστιμο στον όμιλο Ντογάν


ΕΕ – Τουρκία. Το πρόστιμο στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Ντογάν μπορεί να επηρεάσει την πρόοδο της προσπάθειας της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ, λέει η Επιτροπή.

Το φορολογικό πρόστιμο ρεκόρ των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που επιβλήθηκε από την Τουρκία στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Ντογάν Γιαγίν μπορεί να επηρεάσει την επόμενη έκθεση προόδου για τις προσπάθειες της ‘Αγκυρας να ενταχθεί στην ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

“Όταν η κύρωση είναι τέτοιου μεγέθους που να απειλεί την ίδια την ύπαρξη ενός ολόκληρου ομίλου του Τύπου, όπως στην περίπτωση αυτή, τότε διακυβεύεται η ελευθερία του Τύπου”, δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής.

“Η Επιτροπή θα διαβιβάσει τις ανησυχίες της στις τουρκικές αρχές και προφανώς θα περιλάβει την εξέλιξη αυτή στην Έκθεση Προόδου που θα υιοθετηθεί στις 14 Οκτωβρίου”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

ΕΞΠΡΕΣΣ,ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube