Γενικά θέματα 11 Σεπτεμβρίου 2009

Αναβάθμιση της αξιολόγησης της Τουρκίας ετοιμάζει η Moody’s

Αναβάθμιση της αξιολόγησης της Τουρκίας ετοιμάζει η Moody’s


Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Τουρκίας πιθανόν να προχωρήσει η Moody’s Investors Service εφόσον η κυβέρνηση επιδείξει την αποφασιστικότητα να περιορίσει τις δαπάνες. Ράλι 3,7% στο χρηματιστήριο της Κων/πολης.
«Η αξιολόγηση μπορεί να αναβαθμιστεί εφόσον η κυβέρνηση θέσει σε λειτουργία αποφασιστικά σχέδια να περιορίσει τα πακέτα οικονομικών ενισχύσεων των τελευταίων ετών», αναφέρει σε έκθεση της η αναλυτής του οίκου, Kristin Lindow.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Recep Tayyip Erdogan συνάντησε τους υπουργούς του αυτή την εβδομάδα προκειμένου να συζητήσουν τον περιορισμό των στόχων του προϋπολογισμού, έπειτα απ’ το έλλειμμα 23,2 δις λιρών (15,5 δις δολ.), που σημειώθηκε κατά το α’ εξάμηνο έναντι πλεονάσματος το 2008.

Το ΔΝΤ έχει ζητήσει να περιοριστούν οι δαπάνες την ώρα που οι δύο πλευρές συζητούν για το ενδεχόμενο νέας συμφωνίας δανειοδότησης.

Μετά την έκθεση το χρηματιστήριο της Κων/πολης σημείωσε ράλι και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υποχώρησαν 4 μονάδες βάσης, στο 9,37%.

Η αξιολόγηση της Τουρκίας απ’ την Moody’s είναι Ba3, τρία επίπεδα κάτω απ’ την επενδυτική κατηγορία.

Πηγή Isotimia.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube