Γενικά θέματα 12 Σεπτεμβρίου 2009

Παρέμβαση για τους αγνοούμενους

ΕΠΙΤΡΟΠΗ της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) αποφάσισε όπως καλέσει την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης να απαιτήσει από την Τουρκία να ανοίξει τα αρχεία του τουρκικού Στρατού με σκοπό τη διακρίβωση της τύχης των πέντε αιχμαλώτων στρατιωτών του Τζιάους.

Παρέμβαση για τους αγνοούμενους
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του βουλευτή του ΔΗΣΥ Χρίστου Πουργουρίδη, ο κ. Πουργουρίδης ήγειρε ενώπιον της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΚΣΣΕ που συνεδριάζει στο Παρίσι το θέμα της δολοφονίας των πέντε αιχμαλώτων στρατιωτών του Τζιάους.

Η επιτροπή υιοθέτησε την εισήγηση του κ. Πουργουρίδη και αποφάσισε να καλέσει την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης όπως απαιτήσει από την Τουρκία να ανοίξει τα αρχεία του τουρκικού Στρατού με σκοπό την διακρίβωση της τύχης των πέντε αιχμαλώτων.

Ο κ. Πουργουρίδης υπέδειξε ότι οι πέντε ήταν αιχμάλωτοι πολέμου και η δολοφονία τους συνιστά σοβαρότατη παραβίαση του διεθνούς δικαίου που με κανένα τρόπο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube