Γενικά θέματα 20 Σεπτεμβρίου 2009

Η Πολωνία δεν είναι παρά ένας περιφερειακός εταίρος των ΗΠΑ

“Ελπίζω ότι οι πολιτικοί που είχαν πιστέψει κάτι διαφορετικό θα αντλήσουν απ’ αυτό ένα μάθημα ρεαλισμού”, δήλωσε ο υπουργός.Σύμφωνα με τον Σικόρσκι, η Πολωνία θα πρέπει τώρα να ευνοήσει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωσή της και τον εκσυγχρονισμό της.

Πολωνία: Η Πολωνία δεν είναι παρά ένας περιφερειακός εταίρος των ΗΠΑ
Η απόφαση των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν το σχέδιό τους για την ανάπτυξη μιας αντιπυραυλικής ασπίδας στην κεντρική Ευρώπη δείχνει πως η Πολωνία είναι για την Ουάσινγκτον ένας περιφερειακός εταίρος και όχι στρατηγικός, δήλωσε ο πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι.

“Η απόφαση αυτή, και ο τρόπος που ελήφθη, επιτρέπει σε όλους να συνειδητοποιήσουν ότι, για τις ΗΠΑ, η Πολωνία δεν είναι παρά ένας περιφερειακός εταίρος”, δήλωσε ο Σικόρσκι στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN24.

“Μόνον η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της μπορεί να είναι ένας στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ, επειδή καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει μόνη της δυναμικό που να μπορεί να θεωρηθεί συγκρίσιμο” από την Ουάσινγκτον, προσέθεσε.

“Ελπίζω ότι οι πολιτικοί που είχαν πιστέψει κάτι διαφορετικό θα αντλήσουν απ’ αυτό ένα μάθημα ρεαλισμού”, δήλωσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον Σικόρσκι, η Πολωνία θα πρέπει τώρα να ευνοήσει την ευρπωαϊκή ολοκλήρωσή της και τον εκσυγχρονισμό της.

iKypros
20/09/2009

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube