Γενικά θέματα 4 Οκτωβρίου 2009

Οι πετρελαϊκοί κολοσσοί στοιχηματίζουν μεγάλα ποσά σε νέα κοιτάσματα

Οι πετρελαϊκοί κολοσσοί στοιχηματίζουν μεγάλα ποσά σε νέα κοιτάσματα

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται φέτος οι επενδύσεις για τον εντοπισμό νέων κοιτασμάτων πετρελαίου, τομέας στον οποίο επενδύουν μεγάλα ποσά οι πετρελαϊκές εταιρείες.

Μόνο φέτος έχει αναφερθεί ότι βρέθηκαν 200 νέα κοιτάσματα σε περισσότερες από δέκα χώρες, στις οποίες περιλαμβάνονται η Αυστραλία, το Ισραήλ, η Βραζιλία, η Νορβηγία, η Γκάνα, η Ρωσία και η Κουρδική περιοχή στο Ιράκ. Τα νέα κοιτάσματα έχουν εντοπιστεί από διεθνείς κολοσσούς όπως η Εxxon Μobil αλλά και από μικρότερες εταιρείες όπως η Τullow Οil.

Τον προηγούμενο μήνα η ΒΡ ανακοίνωσε ότι εντόπισε μεγάλο κοίτασμα στον Κόλπο του Μεξικού, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι το μεγαλύτερη σε αυτή την περιοχή. Η εξόρυξη πετρελαίου από νέα κοιτάσματα το πρώτο εξάμηνο φέτος εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε σε περίπου 10 δισ. βαρέλια, σύμφωνα με μελέτη από την ΙΗS Cambridge Εnergy Research Αssociates. Εάν ο εντοπισμός νέων κοιτασμάτων συνεχιστεί με αυτό τον ρυθμό, στα τέλη του έτους αναμένεται να σκαρφαλώσει στα υψηλότερα επίπεδα από το 2000 και μετά.

Οι επενδύσεις για νέα κοιτάσματα πετρελαίου εξαρτώνται από την τιμή του μαύρου χρυσού- όσο υψηλότερη είναι αυτή τόσο μεγαλύτερα ποσά δαπανώνται. Μετά τη βουτιά στα 34 δολάρια το βαρέλι τον προηγούμενο Δεκέμβριο, σήμερα οι τιμές διαμορφώνονται σε περίπου 70 δολάρια το βαρέλι.

ΝΕΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube