Γενικά θέματα 24 Νοεμβρίου 2009

«Βέτο» από Ιερώνυμο στην απομάκρυνση ιερών συμβόλων

Αντίθετος με την πιθανότητα απομάκρυνσης των ιερών συμβόλων από δημόσιους χώρους εμφανίστηκε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ την ίδια στιγμή οι εκπρόσωποι της Πολιτείας διαβεβαιώνουν ότι αν απαιτηθεί λήψη τέτοιας απόφασης στην Ελλάδα, θα προηγηθεί συνεννόηση με την Εκκλησία.

Αιχμηρή αναφορά για το θέμα, αλλά και για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, έκανε χθες ο Προκαθήμενος κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

«Με απασχολεί σοβαρά ο σιωπηρός αλλά έμπρακτος εξοστρακισμός της διδασκαλίας των Θρησκευτικών από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και η προκλητική στάση κάποιων που αγωνίζονται για την εξαφάνιση από τη ζωή μας της πίστης, των ιερών συμβόλων και του ήθους με το οποίο πορεύτηκε το γένος μας μέσα στην Ιστορία», σημείωσε.

Εξερχόμενος από την εκδήλωση, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ρωτήθηκε για το θέμα της φορολόγησης της περιουσίας και τόνισε ότι θα γίνουν επιτροπές «που θα ασχοληθούν με όλα τα θέματα, με τιμιότητα, με διαφάνεια, με ειλικρίνεια».

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστ. Ροντούλη, δήλωσε χθες στη Βουλή ότι οι όποιες αποφάσεις για την απομάκρυνση των χριστιανικών συμβόλων από τα δημόσια καταστήματα θα ληφθούν «σε συνεννόηση με την Εκκλησία».
ΕΘΝΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube