Γενικά θέματα 6 Δεκεμβρίου 2009

Συνελήφθησαν τα παιδιά βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Συνελήφθησαν τα παιδιά βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Ανάμεσα στους συλληφθέντες κατά την χθεσινή έφοδο της αστυνομίας σε στέκι αντεξουσιαστών στο Κερατσίνι, βρίσκονται και τα δύο παιδιά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρη Νιώτη.

Η προσαγωγή των παιδιών του Γρηγόρη Νιώτη, η οποία αργότερα μετετράπη σε σύλληψη, έγινε στο στέκι των αντιεξουσιαστών στο Κερατσίνι «Ρεσάλτο» . Πρόκειται για ένα παλαιό σπίτι που χρησιμοποιείται από αντιεξουσιαστές, στο οποίο οι αστυνομικοί μεταξύ άλλων βρήκαν 13 αντιασφυξιογόνες μάσκες, 2 σφυριά, 3 βαριοπούλες, δύο μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό, 3 κράνη, 7 κοντάρια, εύφλεκτα υλικά και μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Ο κ. Νιώτης επιβεβαίωσε στο zougla.gr τη σύλληψη των παιδιών του, λέγοντάς μας ότι η τελευταία φορά που επικοινώνησε τόσο με τον υιό του όσο και με την κόρη του ήταν σήμερα το πρωί. «Γνωρίζω ότι πρόκειται για ένα παλαιό σπίτι, στο οποίο μπορούσε ο οποιοσδήποτε να περνά τον ελεύθερο χρόνο του». Ο Γρηγόρης Νιώτης τόνισε χαρακτηριστικά « Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και στα παιδιά μου, άλλωστε είναι ενήλικες, η κόρη μου είναι δικηγόρος και ο υιός μου είναι στο μεταπτυχιακό του».

Κατασχέσεις μολότοφ και προσαγωγές υπόπτων
Υλικά για παρασκευή μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες, στειλιάρια και σφυριά ήταν μερικά από τα ευρήματα της Αστυνομίας ύστερα από επιχείρηση σε στέκι αντεξουσιαστών, γνωστό ως «Ρεσάλτο», επί της Λ. Δημοκρατίας 54 στο Κερατσίνι, χθες το βράδυ. Εγιναν τουλάχιστον 10 προσαγωγές. Ανώτατες αστυνομικές πηγές, μιλώντας στην «Κ» ανέφεραν ότι η επιχείρηση είχε προληπτικό χαρακτήρα και δεν αποκλείεται στο επόμενο χρονικό διάστημα να ακολουθήσουν και άλλες. Την ίδια ώρα ένταση επικρατούσε στα Εξάρχεια όπου άγνωστοι πυρπόλησαν δύο αυτοκίνητα.

Έφοδος στο Κερατσίνι
Λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ άνδρες των ΜΑΤ εισέβαλαν στο Δημαρχείο Κερατσινίου και απομάκρυναν τους νεαρούς που είχαν καταλάβει το κτίριο. Οι νεαροί -περίπου 40 άτομα- θα οδηγηθούν στη Γενική Αστυνομικοί Διεύθυνση Αττικής, ενώ έξω από το Δημαρχείο παρέμειναν δυνάμεις των ΜΑΤ.

Στο Κερατσίνι, τα επεισόδια ξέσπασαν μετά την έφοδο της Αστυνομίας σε στέκι αναρχικών, που το ονομάζουν «αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Ρεσάλτο», στη λεωφόρο Δημοκρατίας 54 και Ερμού.

Ομάδα περίπου 60 ατόμων επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ, που φρουρούσε το χώρο, με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα και προξένησε φθορές σε τρία υπηρεσιακά αυτοκίνητα της Ασφάλειας. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και διέλυσαν τους επιτιθέμενους και λίγη ώρα μετά σημειώθηκε η κατάληψη στο Δημαρχείο.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια Αττικής, ο χώρος «Ρεσάλτο» λειτουργούσε ως παρασκευαστήριο εκρηκτικών και ορμητήριο επιθέσεων.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προχώρησαν σε 20 προσαγωγές από τον συγκεκριμένο χώρο, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία χειροβομβίδα κρούτου-λάμψης, 200 μπουκάλια κενά, δύο σφυριά, τρεις βαριοπούλες, δύο καλέμια, δύο μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό, επτά κοντάρια, τρία κράνη, 13 αντιασφυξιογόνες μάσκες και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, θα ακολουθήσουν και άλλες έρευνες σε χώρους παρόμοιους που εκτιμάται ότι μπορεί να λειτουργήσουν σαν ορμητήριο για την πρόκληση επεισοδίων.

Σωρεία ευρημάτων σε στέκι αντιεξουσιαστών Το απόγευμα του Σαββάτου, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε στέκι αντιεξουσιαστών, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Κερατσίνι, και προσήγαγε 20 νεαρούς που βρίσκονταν εκεί, αγόρια και κορίτσια.

Το στέκι, με την επωνυμία “Ρεσάλτο”, χαρακτηρίζεται ως εργοστάσιο παρασκευής μολότοφ και ορμητήριο εμπρηστικών επιθέσεων, αφού οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, 200 μπουκάλια, δύο μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό, τρεις βαριοπούλες, δύο σφυριά, δύο καλέμια, επτά κοντάρια, τρία κράνη και δεκατρείς αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Μέσα στη μονοκατοικία εντοπίστηκε και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, τον οποίο τα άτομα που βρίσκονταν στο χώρο προσπάθησαν να καταστρέψουν.

Όλα τα ευρήματα μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ οι νεαροί προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ακολούθησε επίθεση κατά των αυτοκινήτων της Ασφάλειας που βρίσκονταν έξω από το στέκι των αντιεξουσιαστών, ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας, και με αίτημα να αφεθούν οι προσαχθέντες ελεύθεροι, ομάδα νεαρών κατέλαβε το βράδυ το δημαρχείο Κερατσινίου. Απομακρύνθηκαν με επιχείρηση της αστυνομίας, που προχώρησε σε άλλες 41 προσαγωγές.

Επιχείρηση έγινε αργά το απόγευμα του Σαββάτου και στην οδό Μεταξά, στα Εξάρχεια, όπου η αστυνομία προχώρησε σε 40 προσαγωγές, εκ των οποίων προέκυψαν 12 συλλήψεις. Οι 12 συλληφθέντες είναι 4 Έλληνες, 5 Ιταλοί -μεταξύ των οποίων μία γυναίκα-και 3 Αλβανοί, οι οποίοι φέρονται να κρατούσαν λοστούς και πετούσαν πέτρες σε διμοιρίες των ΜΑΤ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,REPORTER.GR,thebest.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube