Γενικά θέματα 17 Δεκεμβρίου 2009

Στον υπόκοσμο στρέφονται οι έρευνες της κλοπής της σορού του τέως Προέδρου

Στον υπόκοσμο στρέφονται οι έρευνες της κλοπής της σορού του τέως Προέδρου


Λευκωσία: Διπλή εξέλιξη που δίνει μια νέα ώθηση στις έρευνες της Αστυνομίας για εντοπισμό των δραστών της πρωτοφανούς κλοπής της σορού του τέως Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, σημειώθηκε χθες. Τα αποτελέσματα αναλύσεων επί γενετικού υλικού σε τρία τεκμήρια ήταν θετικά, που σημαίνει ότι βρέθηκε DNA στη σκηνή και το οποίο είναι αξιοποιήσιμο.

Επίσης κλιμάκιο ανακριτών σκαλίζει 20.000 χιλιάδες τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν στην περιοχή μέχρι τον αυτοκινητόδρομο, πριν κατά και μετά τη βέβηλη πράξη, ώστε να διαφανεί αν συγκεκριμένα πρόσωπα βρέθηκαν στη σκηνή.

Οι εξελίξεις αυτές σημειώνονται, την ώρα που η Αστυνομία στρέφει πλέον την προσοχή της σε δύο συγκεκριμένες κατευθύνσεις: Πρώτον, στην εκδοχή πίσω από την κλοπή να κρύβεται ο υπόκοσμος και δεύτερον, να εμπλέκονται πρόσωπα που ήθελαν να προκαλέσουν εσωτερική αναταραχή.

Η πρώτη εκδοχή προέκυψε ύστερα από πληροφορία που δόθηκε στις Αρχές και διερευνάται με πάσα σοβαρότητα και αφορά ανάμειξη ατόμων του υποκόσμου που είτε προτίθεται σε κάποιο μικρό χρονικό διάστημα να ζητήσουν ανταλλάγματα ή ενήργησαν επί πληρωμή για λογαριασμών τρίτων. Το ενδεχόμενο αυτό φαίνεται να ενδυναμώνει από κάποιες πληροφορίες που διαβιβάστηκαν μόλις προχθές και φαίνεται να έχουν κάποια βάση, ωστόσο χρειάζονται και αποδείξεις.

Εκτιμάται ότι οι δράστες κινήθηκαν μεταξύ των ωρών 3-3.30 τα ξημερώματα. Η έρευνα στις κλήσεις, αφορά 15 συνολικά αριθμούς για τους οποίους εξασφαλίστηκαν διατάγματα, αφού προηγουμένως προστέθηκε στα αδικήματα που εξετάζονται και αυτό της συνωμοσίας για σύσταση εγκληματικής ομάδας.

Στο μεταξύ, με το θέμα ασχολήθηκε χθες η Ιερά Σύνοδος που τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι οι «άφρονες που έκλεψαν τη σορό, σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να κηλιδώσουν τη μνήμη του τ. Προέδρου ο οποίος καταξιώθηκε με το «Όχι» ενάντια στα σχέδια των εχθρών της πατρίδας μας.

Λήψη πρόσθετων μέτρων ζήτησε ο Πρόεδρος Χριστόφιας
Μη ικανοποιημένος από το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα εξιχνιαστεί η υπόθεση κλοπής της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, δήλωσε σήμερα ότι είναι ο Πρόεδρος Χριστόφιας, προσθέτοντας πως έχει δώσει εντολές για λήψη επιπρόσθετων μέτρων και για να ζητηθεί βοήθεια από το εξωτερικό για εξιχνίαση της υπόθεσης.

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για την Κοπεγχάγη, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο για τις κλιματικές αλλαγές και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως «ούτε ο Υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να είναι ικανοποιημένος, ούτε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ούτε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εφόσον δεν εξιχνιάζεται η υπόθεση».

Πρόσθεσε πως έχει «δώσει εντολές να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα, να ζητηθεί βοήθεια και από το εξωτερικό, σε μια προσπάθεια το συντομότερο δυνατό να ριχθεί φως σ’ αυτήν την υπόθεση, η οποία μας έχει συνταράξει φυσιολογικά όλους».

Σε ερώτηση εάν εξακολουθούν να βρίσκονται στο σκοτάδι οι έρευνες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε πως «δεν είμαι εγώ αρμόδιος να δώσω αυτές τις απαντήσεις» και σημείωσε πως οι δημοσιογράφοι έχουν επαφή με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Αρχηγό της Αστυνομίας και τον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, που «είναι οι αρμόδιοι να πουν εάν οι έρευνες είναι στο σκοτάδι ή αν υπάρχει φως».

Πηγή: “Ο Φιλελεύθερος”, ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube