Γενικά θέματα 18 Δεκεμβρίου 2009

*Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Συζήτηση και κριτική για το συμβούλιο αρχηγών


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης δέχτηκε την κριτική του Αλέξη Τσίπρα καθώς πριν από τρεις ημέρες χωρίς να συνεννοηθεί τόσο με τον ίδιο τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και με τον αρμόδιο βουλευτή για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Αμυνας Θεόδωρο Δρίτσα, έκανε ερώτηση στη Βουλή με αποδέκτες τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας.

Του ΘΩΜΑ ΤΣΑΤΣΗ

Μία ερώτηση του Παν. Λαφαζάνη στη Βουλή, προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, και η διαφωνία του συντονιστή της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Νταβανέλου στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ανέβασαν προς στιγμήν το θερμόμετρο στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του πολιτικού σχηματισμού της Αριστεράς χθες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης δέχτηκε την κριτική του Αλέξη Τσίπρα καθώς πριν από τρεις ημέρες χωρίς να συνεννοηθεί τόσο με τον ίδιο τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και με τον αρμόδιο βουλευτή για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Αμυνας Θεόδωρο Δρίτσα, έκανε ερώτηση στη Βουλή με αποδέκτες τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας. Δηλαδή τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Επιπλέον, όπως σχολίαζαν πηγές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, η ερώτηση που κατέθεσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης όπως διατυπώθηκε απηχούσε τις προσωπικές του απόψεις για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στην ερώτηση που κατέθεσε, ζητεί να μάθει: «Γιατί εδόθη, σχεδόν, άνευ προϋποθέσεων, διαβατήριο για τη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αγκυρας; Πώς διασφαλίζεται η χώρα μας από τυχόν κλιμάκωση των προκλήσεων της Αγκυρας το επόμενο διάστημα; Γιατί δεν κατεβλήθη προσπάθεια να τεθούν συγκεκριμένοι δεσμευτικοί όροι προς την Τουρκία για τη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, οι οποίοι να αφορούν τις σχέσεις καλής γειτονίας και την τήρηση των ευρωπαϊκών κανόνων προς την Κύπρο, ώστε να μην εκλαμβάνονται οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ως επιβράβευση απαράδεκτων στάσεων, προκλήσεων και αυθαίρετων συμπεριφορών της Αγκυρας;».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube