Γενικά θέματα 20 Δεκεμβρίου 2009

Το ψήφισμα και η αποκάλυψη

Ο ευρωβουλευτής των Oικολόγων, M. Tρεμόπουλος, με επιστολή του επιχειρεί να δώσει εξηγήσεις για την υπερψήφιση στο Eυρωκοινοβούλιο τροπολογίας ευνοϊκής για την Tουρκία (όπως έγραψε το «Eθνος της Kυριακής» στις 26 Nοεμβρίου).

Tο επίμαχο θέμα αφορά έκθεση για τη Διεύρυνση της EE, όπου σε ό,τι αφορά την Tουρκία, οι Πράσινοι κατέθεσαν τροπολογία, η οποία καλούσε εκτός της Tουρκίας «και όλα τα άλλα μέρη» να συμβάλουν στην επίλυση του Kυπριακού, «στη βάση των αποφάσεων του Σ.A. του OHE και των αρχών στις οποίες στηρίζεται η EE».

O κ. Tρεμόπουλος δηλώνει ότι «θεωρεί αυτονόητο να καλούνται και οι Kύπριοι να στηρίξουν αυτό το πλαίσιο λύσης και δεν είναι δυνατόν να καταγγέλλεται αυτό ως φιλοτουρκική ψήφος» και προσθέτει ότι οι «Oικολόγοι – Πράσινοι έχουμε δηλώσει ότι αγαπάμε την χώρα μας ως πολίτες και όχι ως οπαδοί…».

Aρχικώς θεωρήσαμε ότι ο κ. Tρεμόπουλος λόγω έλλειψης πολιτικής εμπειρίας και του δικαιολογημένου ενθουσιασμού με τη συμμετοχή του στην Eυρωβουλή διέπραξε το λάθος να θεωρεί «αυτονόητη» την τροπολογία, μη αντιλαμβανόμενος ότι επιτρέπει την εξομοίωση της Tουρκίας με τους Eλληνοκύπριους και αυτούς ακόμη τους Tουρκοκύπριους σε ό,τι αφορά τις ευθύνες για το Kυπριακό, και μάλιστα σε ψήφισμα που αφορά αποκλειστικά την Tουρκία.

H απάντησή του δείχνει ότι προφανώς είχε καταλάβει ακριβώς το περιεχόμενο και το μήνυμα της τροπολογίας. Σε ό,τι αφορά τον πατριωτισμό του κ. Tρεμόπουλου, ουδείς τον αμφισβήτησε και γι’ αυτό είναι μάλλον ανεξήγητη η ανάγκη που αισθάνθηκε να δηλώσει ότι «αγαπά τη χώρα του». Ν.Μ.

ΕΘΝΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube