Γενικά θέματα 12 Ιανουαρίου 2010

«Αντεθνικές ειδήσεις»

«Αντεθνικές ειδήσεις»
Το τουρκικό δημοκρατικό κράτος σε όλο του το μεγαλείο. Αφιερωμένη η φωτογραφία στον
Κο. Σωμερίτη, ελπίζοντας να καταλάβει τι σημαίνει σεβασμός των δικαιωμάτων
του ανθρώπου και φίμωση της φωνής ενός λαού .

ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΣΩΜΕΡΙΤΗΣ – ΒΗΜΑΤουρκικές δημοκρατικές οργανώσεις οργάνωσαν χωρίς πρόβλημα, το περασμένο Σάββατο, στο Φανάρι, εκδήλωση αλληλεγγύης με όλες τις μειονότητες που επιβιώνουν στην Τουρκία και υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους.

Τόνισαν μάλιστα ειδικά τη θέλησή τους να υπερασπιστούν το Πατριαρχείο. Οι οργανωτές σχεδιάζουν τώρα, για τις 23 του Γενάρη, μεγάλη διαδήλωση στην κεντρική λεωφόρο Ιστικλάλ.

Καμία ελληνική δημοκρατική οργάνωση ή σύλλογος πολιτών δεν αντέδρασε εδώ σε μια πρόσφατη απόφαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου που ζήτησε από μειονοτικό ραδιοσταθμό της Θράκης να εκπέμπει και στα ελληνικά, δηλαδή εν μέρει και να φιμωθεί, ερμηνεύοντας μάλλον αυθαίρετα τους σχετικούς νόμους. Προσθέτοντας δε ότι αυτό επιβάλλεται και για λόγους ευγένειας προς το (ελληνόφωνο) κοινό που δεν καταλαβαίνει την τουρκική γλώσσα. Το ΕΡΣ μάλλον δεν έχει εκδώσει οδηγία προς τους ελληνόφωνους τοπικούς ραδιοσταθμούς να περιλάβουν ευγενικά στο πρόγραμμά τους και τουρκόφωνες εκπομπές.

Και οι δύο αυτές ειδήσεις πέρασαν περίπου απαρατήρητες, σε αντίθεση με άλλες. Ο καθένας, αν τις πρόσεχε, θα μπορούσε να τις ερμηνεύσει όπως θέλει: δύσκολο όμως φαίνεται αυτό γιατί δεν προβλήθηκαν.

Αντίθετα, προβάλλονται συστηματικά δημοσιεύματα και δηλώσεις που δεν αναφέρονται σε γεγονότα αλλά σε κατασκευασμένες «απόψεις» αρκεί να είναι «εθνικά ορθές». Τα παραδείγματα είναι πολλά. Δημιουργούν καταστάσεις. Αυτό συμβαίνει τώρα και με το σχέδιο νόμου για την πολιτογράφηση ορισμένων μεταναστών: ο «σχολιασμός» του (αυτός προβάλλεται) δεν έχει καμία σχέση με το περιεχόμενό του. Μια συμβουλή και προς συναδέλφους: διαβάστε το σχέδιο νόμου!

Ετσι έχουμε και την «υπόθεση Δραγώνα». Η αξιόλογη αυτή καθηγήτρια και πρώην βουλευτής τοποθετήθηκε σε μία από τις Ειδικές Γραμματείες του υπουργείου Παιδείας. Η συντεχνία των ελληναράδων τής προσάπτει αντεθνικές απόψεις και για να τις αποδείξει παραθέτει αποσπάσματα από ένα (συλλογικό) επιστημονικό έργο της. Ολα τα παραθέματα όμως είναι είτε κατασκευασμένα είτε παραποιημένα. Στην πατρίδα μας μπορείς ψευδόμενος να οργανώνεις λιντσαρίσματα χωρίς συνέπειες αν το θύμα δεν πάει στα δικαστήρια (αλλά το μπορεί αυτό εύκολα ένας ανώτατος κρατικός λειτουργός;).

Η τρομοκρατία έχει πολλά χρώματα και πολλούς τρόπους. Αλλά είναι τρομοκρατία. Ιδεών και σε βάρος ανθρώπων. Ισως μάλιστα αυτή η μέθοδος να εξηγεί ως ένα σημείο και την ας την πούμε «σκληρή» τρομοκρατία των διαφόρων «επαναστατικών» ομάδων που βρίσκεται ξανά σε πλήρη ανάπτυξη. Ενα από τα μόνιμα «ιδεολογικά» χαρακτηριστικά της είναι οι εθνικιστικές αναφορές της και η υστερική καταγγελία των «ελίτ» για προδοσίες και υποτέλειες.

Συνεπώς τα «λουλούδια» των διαφόρων «αγώνων» και «πυρήνων» ανθίζουν (και) πάνω σε εθνοπρεπή κοπριά. Οπως το είχε πει (συνοπτικό το παράθεμα) ένας δικαστής στη δίκη της 17Ν: δεν διαφωνούμε με τις διακηρύξεις σας αλλά με τις δολοφονίες. Μόνο που υπάρχουν και ηθικές δολοφονίες.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube