Γενικά θέματα 23 Ιανουαρίου 2010

Κατά δημοψηφισμάτων γενικώς, ο Πρετεντέρης του ΔΟΛ

Ναι, αυτός που τίποτα δεν του βγαίνει! Ούτε η στήριξη του Βενιζέλου και ο (ανηλεής) πόλεμος κατά του Γιώργου (τόσο που πήρε η μπάλα όλο το MEGA), ούτε η στήριξη Καραμανλή (-10%!), ούτε η στήριξη της Ντόρας (κάτω από το 40% η κατά τα άλλα επελαύνουσα θυγατέρα Μητσοτάκη, φοβερά τα πάνελ του Πρετενταράκου, με έναν εναντίον εννέα, άφησαν εποχή!). Μη μοιραστείτε λαχείο μαζί του και σε καμία περίπτωση μην τον συνοδεύσετε σε καζίνο, ή στον Ιππόδρομο. Θα χάσετε το money σας. Φυσικά, για τις «προβλέψεις» του ανδρός, ούτε λόγος. Μιλάμε για τον Μητσοτάκη της δημοσιογραφίας! Όποιον στηρίζει, πάει άπατος, πήζει στο «φούμο»! Μακριά λοιπόν.

Ειρωνείες…
Ο Πρετεντεράκος λοιπόν, δεν αποθαρρύνθηκε από τις αποτυχημένες απόπειρες για χειραγώγηση της κοινής γνώμης και το έριξε στην προστασία της Θάλειας Δραγώνα. Παράδοση είναι αυτή… Ο ΔΟΛ στήριξε και τη Ρεπούση. Τους λόγους, τους γνωρίζετε όλοι. Όπως και το αγγλικό ρητό, «follow the money» (ακολουθείστε το χρήμα). Από εκεί και πέρα, ο κύριος αυτός, με βαρυσήμαντη παρέμβασή του στο «Βήμα», που λίγοι πλέον το διαβάζουν, παραλλήλισε το αίτημα για δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό, με ένα αίτημα, στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, των κατοίκων της Γενεύης, για το «αν ο Δήμος της Γενεύης έχει δικαίωμα να βάζει… αντισυλληπτικές ουσίες στην τροφή των περιστεριών (η οποία υποχρεωτικώς διανέμεται στα δημόσια πάρκα!) ώστε να μην πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα».

Η απόπειρα γελοιοποίησης του αιτήματος, ανέδειξε και τη λογική όλων αυτών των συνωστιζόμενων έξω από το ιερατείο της «προόδου». Προσέξτε, με τι περιφρόνηση αντιμετωπίζουν τους πολίτες και θαυμάστε ειρωνεία για την βούληση των πολιτών, να μετάσχουν στη λήψη αποφάσεων που στο κάτω-κάτω, τους αφορούν άμεσα: «Διότι, αν είναι να ψηφίσουμε για τα δικαιώματα των μεταναστών, μπορεί θαυμάσια να γίνει δημοψήφισμα για το Πρόγραμμα Σταθερότητας, για τα τέλη κυκλοφορίας ή για τα περιστέρια της πλατείας Συντάγματος. Οι Ελβετοί το κάνουν καλά επειδή το κάνουν για όλα. Άσε δε που είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα μπορούσε με συντριπτική πλειοψηφία όχι μόνο να ψηφίσει για τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά να τα καταργήσει κιόλας». Σκάστε και πληρώνετε, Έλληνες! Και κυρίως εσείς που δεν έχετε δει ούτε στον ύπνο σας τις αποδοχές του κυρίου.

Πολιτική ορθότητα για αρχάριους
Προσέξτε εδώ το μάθημα «πολιτικής ορθότητας»: «Υπάρχουν, βεβαίως, ορισμένοι που θεωρούν ότι η ποιότητα μιας δημοκρατίας δεν προκύπτει μόνο από την επιβολή της πλειοψηφίας, αλλά και από το πώς μεταχειρίζεται τις μειοψηφίες της. Που πιστεύουν ότι τα ζητήματα δικαίου, φρονήματος και ανθρώπινης υπόστασης δεν υπόκεινται σε εκλογικές διαδικασίες, δεν υπακούουν στον νόμο του πλήθους. Που πρεσβεύουν, με άλλα λόγια, ότι “τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε δημοψηφίσματα”. Είμαι ιδιαιτέρως υπερήφανος που αυτό το τελευταίο το δήλωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας».
Ή πως λέμε, χέρι που δεν μπορείς να το δαγκώσεις, φίλησέ το; Έχει η δημοσιογραφία, ομολογουμένως, τα βάσανά της. Θαυμάσια ευκαιρία το μεταναστευτικό, για όσους θέλουν να ρεφάρουν πολιτικά. Ωραία πράγματα…

Η Δημοκρατία λοιπόν, η «συμμετοχική Δημοκρατία» που ευαγγελιζόταν κάποτε το ΠΑΣΟΚ, «νόμος του πλήθους». «Προοδευτικά» πράγματα! Ποια; Να αποφασίζει ο κάθε ένας αφ’ υψηλού και αυθαιρέτως, ποια «ζητήματα δικαίου, φρονήματος και ανθρώπινης υπόστασης, δεν υπόκεινται σε εκλογικές διαδικασίες, δεν υπακούουν στον νόμο του πλήθους». Ποιο πλήθος; Μα το 85% που αντιτίθεται στο μεταναστευτικό και εθνοκτόνο νομοσχέδιο της κυβέρνησης!
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube