Γενικά θέματα 27 Ιανουαρίου 2010

Εμπρησμός Συναγωγής Χανίων: Προφυλάκιση για τον ένα Βρετανό, ελεύθεροι υπό όρους, ο Έλληνας και ο έτερος Βρετανός

Εμπρησμός Συναγωγής Χανίων: Προφυλάκιση για τον ένα Βρετανό, ελεύθεροι υπό όρους, ο Έλληνας και ο έτερος Βρετανός
Προφυλακίστηκε ο ένας από τους δύο Βρετανούς, ύποπτος για τον διπλό εμπρησμό της Συναγωγής των Χανίων, ενώ ο έτερος και νεότερος συμπατριώτης τους αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερος και ο 24άχρονος Έλληνας. Οι τρεις απολογήθηκαν σήμερα στον ανακριτή, και ο 32άχρονος που προφυλακίστηκε, θεωρείται σύμφωνα με πληροφορίες ως ο εγκέφαλος της ομάδας.
Την Πέμπτη, θα απολογηθεί και ο ένας από τους δύο Αμερικανούς που θεωρούνται ότι έλβαβαν μέρος στον εμπρησμό της Συναγωγής. Θυμίζουμε ότι ο δεύτερος Αμερικανός, διαφεύγει τη σύλληψη.
Εν τω μεταξύ, την ικανοποίησή του, για την ταχύτητα με την οποία λειτούργησε η Αστυνομία, εξέφρασε ο διευθυντής της Εβραικής Συναγωγής των Χανίων, Νίκος Χαναάν-Σταυρουλάκης.
Ο εμπρησμός της Συναγωγής στα Χανιά, εγείρει πολλά ερωτηματικά, σχετικά με το γιατί κάηκε και από ποιούς, καθώς αυτές τις ημέρες έχουν γραφεί πολλά, σχετικά με τις ιδιότητες των δύο Αμερικανών και των άλλων δύο Βρετανών, καθώς και του Έλληνα συνεργού τους.
Η αστυνομία, δεν έχει σχολιάσει, ωστόσο από τις πληροφορίες, φαίνεται ότι ερευνά και την πιθανότητα, οι 5 να ανήκουν σε οργανώσεις του εξωτερικού.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube