REAL TIME |

Γενικά θέματα 30 Ιανουαρίου 2010

Ο πολιτικός κόσμος οφείλει να αυτοκαθαρθεί!

Ο πολιτικός κόσμος οφείλει να αυτοκαθαρθεί!


του Σάββα Καλεντερίδη
Η κρίση που διέρχεται η χώρα είναι πολύπλευρη και βαθειά. Οι παράγοντες που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού είναι πολλοί, με πρωταρχικό τα κόμματα και τους πολιτικούς. Η ευθύνη διαχέεται σε όλα τα κόμματα και σε όλους ανεξαιρέτως τους πολιτικούς, αφού με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, από το 1974 και μετά, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση (αξιωματική ή όχι) έπαιξαν ρόλο στην καταστροφική πορεία της πατρίδας μας προς το χείλος του γκρεμού.
Ένας από τους παράγοντες που απαξίωσαν τα κόμματα και τους πολιτικούς στη συνείδηση του κόσμου, είναι η συμμετοχή των πολιτικών στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος μέσα από άνομες σχέσεις που διατηρούν με οικονομικά συμφέροντα και με παράγοντες που συμμετέχουν στο “πάρτι”. Η υπόθεση της SIEMENS, για διάφορους λόγους, αναδείχτηκε και ανέδειξε τη διαφθορά και το έλλειμα ηθικής του πολιτικού μας συστήματος, αφού αποδείχτηκε ότι τα δυο κόμματα εξουσίας (μέσω της οικογένειας Μητσοτάκη και του συστήματος Σημήτη), αλλά και άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί και παράγοντες, ήταν στην ουσία αργυρώνητοι “υπάλληλοι” της γερμανικής εταιρείας.
Παρά την απόδειξη της εμπλοκής συγκεκριμένων οικογενειών και προσώπων στο σκάνδαλο της SIEMENS και παρά του ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και στα πρόθυρα της καταστροφής, τα κόμματα δεν ελαβαν το μήνυμα και δεν απομάκρυναν από τις τάξεις τους άτομα των οποίων το όνομα εναπλάκη σε υποθέσεις διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.
Και ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς, δεν βρήκαν τη δύναμη να απομακρύνουν από το περιβάλλον και από το κόμμα τους εκείνους που στην ουσία αποτελούν βόμβα στην αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος αλλά και το μέλλον της πατρίδα μας.
Σήμερα έχουμε τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, Υπουργό Επικρατείας κ. Παμπούκη, να προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι δεν…
Ο κόσμος άς βγάλει τα συμπεράσματά του.
Όμως, οι πολιτικοί αρχηγοί άς έχουν υπόψη τους ότι όσο δεν βάζουν το μαχαίρι βαθειά, δίνουν το δικαίωμα στο λαό να πιστεύει ότι και οι ίδιοι είναι απολύτως υπεύθυνοι και συνένοχοι.

Χ.Παμπούκης: Ουδεμία σχέση με τον Μ.Χριστοφοράκο
«Ουδέποτε είχα επαγγελματικές, φιλικές ή έστω κοινωνικές σχέσεις με τον κ. Χριστοφοράκο», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας». «Από τις εμφανιζόμενες στο δημοσίευμα εγγραφές της γραμματέως του κ. Χριστοφοράκου προκύπτει ότι συστηματικά επεδιώκετο επαφή μαζί μου η οποία όμως δεν έλαβε ποτέ χώρα», σημειώνει ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο ημερολόγιο του πρώην ισχυρου άνδρα της Siemens καταγράφονται τουλάχιστον οκτώ εγγραφές για συναντήσεις, συσκέψεις στο νομικό γραφείο του κ. Παμπούκη, τηλεγραφήματα κοινωνικού περιεχομένου, γεύματα κ.ά. την περίοδο 2004-5.
«Ουδέποτε είχα επαγγελματικές, φιλικές ή έστω κοινωνικές σχέσεις με τον κ. Χριστοφοράκο και τη Siemens και προφανώς με την διερευνώμενη υπόθεση», απαντά ο κ. Παμπούκης και προσθέτει:
«Προς άρση οιονδήποτε εσφαλμένων εντυπώσεων διευκρινίζω ότι ουδέποτε προσκλήθηκα και φυσικά δεν παραβρέθηκα σε κοινωνικές εκδηλώσεις του κ. Χριστοφοράκου ή της Siemens και ουδέποτε έλαβα δώρα ή προσφορές από την εν λόγω εταιρία ούτε έχω πάει σπίτι του ή στα γραφεία της εταιρίας».
Όπως μάλιστα επισημαίνει, «από τις εμφανιζόμενες στο δημοσίευμα εγγραφές της γραμματέως του κ. Χριστοφοράκου προκύπτει ότι συστηματικά επεδιώκετο επαφή μαζί μου η οποία όμως δεν έλαβε ποτέ χώρα».
Καταλήγοντας ο κ. Παμπούκης υπογραμμίζει: «Κανείς και τίποτα δεν θα με καταβάλλει από την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος γενικά και ιδίως κατά την κρίσιμη περίοδο διερεύνησης υποθέσεων από τις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων.
Επαναλαμβάνω ότι η δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων δεν εξυπηρετεί την αναζήτηση της αλήθειας, αποπροσανατολίζει, παραπλανά και συσκοτίζει τις πτυχές που πρέπει να αναδειχθούν για να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες όπου και σε όποιον πρέπει».
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube