REAL TIME |

Γενικά θέματα 4 Φεβρουαρίου 2010

Η Ισραηλινή εταιρεία Netafim ανοίγει εργοστάσιο στα Αδανα

Η Ισραηλινή εταιρεία Netafim ανοίγει εργοστάσιο στα Αδανα

Η επένδυση είναι άριστη και μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο την οικονομία αλλά και μεμονωμένα τον κόσμο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ατού για τις σχέσεις των δυο χωρών και εμπορικά και οικονομικά. Όπως και στους συγγενείς υπάρχουν στιγμές συγκρούσεων έτσι και στις σχέσεις των δυο χωρών συμβαίνει το ίδιο αλλά δεν είναι κάτι που γίνεται συνέχεια και διαρκεί για πάντα .Αυτό αποδεικνύεται με την ύπαρξη μας εδώ.

Λύση στο πρόβλημα της Τουρκίας με την παροχή νερού για γεωργικές καλλιέργειες με την δημιουργία εργοστασίου εταιρίας Ισραηλινών συμφερόντων στα Άδανα της Τουρκίας

Η Νεταφιμ η μεγαλύτερη εταιρία στο κόσμο που ασχολείται με λύσεις στο θέμα της άρδευσης και των μικροϋπολογιστών, έφτιαξε εργοστάσιο σε περιοχή 15 εκταρίων στα Άδανα της Τουρκίας στη Βιομηχανική περιοχή Σαμπάντσι, αξίας 10εκ δολαρίων, με προοπτική επέκτασης βασισμένη στην ανάπτυξη της Τουρκίας και των άλλων γειτονικών χωρών.

Στα εγκαίνια του εργοστασίου ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Τουρκία ανέφερε ότι αυτή η επένδυση είναι ένα ειρηνικό και άριστο γεγονός μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας . Σημειώνοντας ότι οι σχέσεις των δυο χωρών συνεχώς αναπτύσσονται σημείωσε ότι :
‘ ‘ Η επένδυση είναι άριστη και μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο την οικονομία αλλά και μεμονωμένα τον κόσμο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ατού για τις σχέσεις των δυο χωρών και εμπορικά και οικονομικά. Όπως και στους συγγενείς υπάρχουν στιγμές συγκρούσεων έτσι και στις σχέσεις των δυο χωρών συμβαίνει το ίδιο αλλά δεν είναι κάτι που γίνεται συνέχεια και διαρκεί για πάντα .Αυτό αποδεικνύεται με την ύπαρξη μας εδώ.’’

Στον λόγο του ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Eli Shohet ανέφερε ότι “Κατά τα τελευταία χρόνια η Τουρκία έχει εξελίχθη σε ένα σημαντικό κράτος με πολλές δυνατότητες. Η εταιρεία δεσμεύεται στο να υποστηρίξει τους Τούρκους αγρότες με τον να τους προμηθεύει με την πιο προηγμένη τεχνολογία και γνώση , δίνοντας τους την δυνατότητα να επιτύχουν μεγαλύτερη ποσότητα και ποιότητα , ενώ ταυτόχρονα θα ελαχιστοποιούν την χρήση των πόρων , λιγότερο νερό λίπασμα και ενέργεια .”

Ένας από τους στόχους του εργοστασίου είναι να βοηθήσει τους Τούρκους αγρότες να αντιμετωπίσουν την αποθήκευση νερού στην Τουρκία , ειδικά σε προγράμματα που απαιτούν έξυπνη άρδευση ,.Κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών η Νεταφιμ έχει ασχοληθεί με μεγάλα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης σε όλη τη χώρα και ειδικότερα στους οπωρώνες , αμπελώνες, βαμβάκι και λαχανικά και σε προγράμματα θερμοκηπίων και νιώθει περήφανη που συντέλεσε στην εφαρμογή τέτοιας τεχνολογικής ανάπτυξης της χώρας .

Μιλώντας στα εγκαίνια στα Άδανα ο Αναπληρωτής κυβερνητικός Fikret Deniz τόνισε ότι ο κίνδυνος στον οποίο βρισκόταν η Τουρκία λόγω της τρομοκρατίας των τελευταίων ετών εξάλειψε μεγάλο μέρος των οικονομικών πόρων ανέφερε αντιπροσωπία ειδήσεων της Ανατολίας.

Εκτός από τη εξάλειψη των προβλημάτων των αγροτών , θα υπάρχει επίσης δυνατότητα να μεταφέρεται η τεχνολογία μέσω των εγκαταστάσεων είπε ο Ταγματάρχης Aytaç Durak.

Αναμένεται να απασχολήσει 40 εργαζόμενους, και θα παράγει 300 έκατομμύρια μέτρα σωλήνων άρδευσης ετησίως. Η παραγωγή μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τις παραγγελίες

hurriyetdailynews.com
Μετάφραση:Κα. Χριστίνα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube