Γενικά θέματα 18 Φεβρουαρίου 2010

Iστορική αποτίμηση και σημερινή πραγματικότητα

ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΗ*
Η πολιτισμένη λεγόμενη ανθρωπότητα, που επαίρεται για τα ελληνικά πνευματικά και πολεμικά δάνεια. Αυτά πρέπει να τους λέμε και να τους επαναλαμβάνουμε νυχθημερόν. Γι’ αυτά που μας χρωστούν και ποτέ δεν μας απέδωσαν… και αντί να βάζει την ουρά στα σκέλια ο πρωθυπουργός μας, ας απαιτήσει με αξιοπρέπεια τα χρωστούμενα…. Αντίτιμο και αντίδωρο στα όσα η μικρή Ελλάδα (με όλα τα κακώς κείμενα), προσέφερε και προσφέρει στην ανθρωπότητα.

Επειδή στις μέρες μας μοναδικό σχεδόν σημείο αναφοράς είναι τα οικονομικά μεγέθη. Επειδή από το πρωί ώς το βράδυ μάς βομβαρδίζουν με επιμονή ακατάσχετη με κινδυνολογίες και απειλές. Επειδή πραγματικά οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ξεπέρασαν τα εκσκαμμένα, απειλώντας και σε πολλές περιπτώσεις χλευάζοντας (έστω κι αν εμείς δεν είμαστε αθώες περιστερές). Επειδή, επιτέλους, πρέπει να σταματήσει η εκ των έσω αμφισβήτησή μας, βλέπε καθηγήτρια ψυχολογίας και Ειδική Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας ανεκδιήγητη κυρία Θάλεια Δραγώνα στο περιθρύλητο βιβλίο της «Τι είναι η πατρίδα μας»: στο οποίο αναφέρεται στα περί καμιάς συγγένειας των σημερινών σε σχέση με τους Αρχαίους Έλληνες…

Επειδή, λοιπόν, γενικώς ζούμε σε μια πολύ περίεργη περίοδο, ιδού μερικές από τις αμέτρητες απαντήσεις που μπορούμε να δώσουμε: Ο Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε με 30.000 στρατιώτες και κατέκτησε τον κόσμο. Η Λάμψη του εκπέμπει στους αιώνες ένα ανεπανάληπτο άρωμα πολιτισμού. Χάρη στον Μέγα Αλέξανδρο μεταδόθηκε ο Χριστιανισμός. Και στα βάθη της Ανατολής πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν τον εαυτό τους απόγονο του μεγάλου στρατηλάτη. Σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται, φυσικά, οι προστατευόμενοι των Αμερικανοευρωπαίων, Σκοπιανοί. Αυτοί είναι τα απομεινάρια κάποιων άλλων φυλών, που γνωρίζουν από τον πολιτισμό, όσο γνωρίζει ένας εργάτης οικοδομών για τα διαστημόπλοια!

Ο Περικλής πήρε την πραγματική Δημοκρατία από τον Κλεισθένη και την εφάρμοσε στην πράξη, παρ’ ότι από πολλούς κατηγορείται ως ο υπεύθυνος του Πελοποννησιακού Πολέμου, αφού εγκλώβισε την Αθήνα μέσα στα τείχη της και έτσι πολλοί πέθαναν από την πανούκλα. Εφάρμοσε, όμως, την αληθινή Δημοκρατία, όπως αιώνες μετά έκανε και ο Καποδίστριας με το πρώτο Ελληνικό Σύνταγμα, που άνοιξε την Ελλάδα στον κόσμο, ασχέτως αν κάποιοι ψευτοπαλληκαράδες τον δολοφόνησαν. Οι ριψάσπιδες, οι εφιάλτες και οι συμφεροντολόγοι, δυστυχώς, ουδέποτε μας έλειψαν…

Ο Κολοκοτρώνης είχε ένα ασκέρι και κατάφερε, έχοντας τους πάντες απέναντί του, να απελευθερώσει την Ελλάδα, ενώ ο ίδιος ηλικιακά είχε ξεπεράσει τα πενήντα. Όταν η ανδρεία ξεπερνά το πεπρωμένο του ραγιά, πραγματικά γίνονται απίστευτα πράγματα. Ο Κολοκοτρώνης πήγε με λίγους εναντίον των πολλών και έμεινε ανδρείος και όταν φυλακίσθηκε από τους ψευτοεπαναστάτες, οι οποίοι ήταν της ίδιας σχολής σκέψης με εκείνους που μια μέρα Κυριακής, έξω από την εκκλησία, δολοφόνησαν τον Καποδίστρια.
Και η Μπουμπουλίνα, ο Κανάρης, ο Παπαφλέσσας, ο Νικηταράς, ο Ανδρούτσος, ο Ζάλογγος, τα Δερβενάκια, το Χάνι της Γραβιάς, ο Μακρυγιάννης. Να τι γράφει ο Σεφέρης για τον παμμέγιστο Μακρυγιάννη: «Ένας αγράμματος, δεν είναι διόλου ένας ορεσίβιος ακαλλιέργητος βάρβαρος. Ήταν ακριβώς το εναντίον: ήταν μια από τις μορφωμένες ψυχές του Ελληνισμού. Και η μόρφωση και η Παιδεία που δηλώνει ο Μακρυγιάννης, δεν είναι κάτι ξεχωριστό ή αποσπασματικό δικό του. Είναι το κοινό κτήμα, η ψυχική περιουσία μια φυλής, παραδομένη για αιώνες και χιλιετίες, από γενιά σε γενιά, από ευδιαθεσία σε ευαισθησία. Κατατρεγμένη και πάντα ζωντανή, αγνοημένη και πάντα παρούσα – είναι το κοινό κτήμα της μεγάλης λαϊκής παράδοσης του Γένους. Είναι η υπόσταση, ακριβώς αυτού του πολιτισμού, αυτής της διαμορφωμένης ενέργειας, που έπλασε τους ανθρώπους και τον λαό που αποφάσισε να ζήσει ελεύθερος ή να πεθάνει στα ’21».

Πολλοί υποστηρίζουν πως όλα αυτά είναι μόνο ιστορία. Τώρα πια βρισκόμαστε στο 2010, με μια Ελλάδα, λόγω κυρίως της ανύπαρκτης συνέπειας όλων σχεδόν των νεοελλήνων πολιτικών, να βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. Παρ’ όλα αυτά, η παγκόσμια κοινότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Αντί, λοιπόν, να αναφέρονται μόνο στην κακή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, καιρός να ξεσκονίσουν λίγο τα βιβλία τής πιο πρόσφατης παγκόσμιας ιστορίας, για να δουν σε ποιους οφείλει την ελευθερία της η ανθρωπότητα. Εμείς που απελευθερώναμε την Β. Ήπειρο και οι σύμμαχοι που την απέδωσαν στους νοσταλγούς του Άξονα, Αλβανούς. Οι ήρωες που πολεμούν σαν Έλληνες του Τσόρτσιλ και ο εμφύλιος που δημιούργησαν οι Εγγλέζοι. Οι 568.000 νεκροί ήρωές μας, θυσία ανεπανάληπτη για την παγκόσμια ελευθερία, σε μια Ελλάδα που ύψωσε το ανάστημά της κατά του Άξονα, την ίδια ώρα που οι σημερινοί σύμμαχοι και προστατευόμενοί τους, κατέβαζαν τα βρακιά. Η Γερμανία που κατέκαυσε την πατρίδα μας, για να έρθει σήμερα χωρίς ντροπή να αναφέρεται στη χρεοκοπία μας. Καιρός να το βουλώνουν λοιπόν και να μας αποδώσουν τις πολεμικές αποζημιώσεις που μας οφείλουν…

Η πολιτισμένη λεγόμενη ανθρωπότητα, που επαίρεται για τα ελληνικά πνευματικά και πολεμικά δάνεια. Αυτά πρέπει να τους λέμε και να τους επαναλαμβάνουμε νυχθημερόν. Γι’ αυτά που μας χρωστούν και ποτέ δεν μας απέδωσαν… και αντί να βάζει την ουρά στα σκέλια ο πρωθυπουργός μας, ας απαιτήσει με αξιοπρέπεια τα χρωστούμενα…. Αντίτιμο και αντίδωρο στα όσα η μικρή Ελλάδα (με όλα τα κακώς κείμενα), προσέφερε και προσφέρει στην ανθρωπότητα.

* Εκπαιδευτικός στο Α.Τ.Ε.Ι. της Λάρισας
Από το Μονάγρι Λεμεσού.
a.avgoustis@hotmail.com
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube