Γενικά θέματα 19 Φεβρουαρίου 2010

“Το ΠΑΣΟΚ πάσχει από το σύνδρομο του Τιτανικού”

Μετωπική επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση
“Το ΠΑΣΟΚ πάσχει από το σύνδρομο του Τιτανικού” τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι “η κυβέρνηση διασπά το εσωτερικό μέτωπο με τις εξεταστικές επιτροπές και μετατρέπει μία συγκυρία όπου επιβάλλεται η μεγαλύτερη ενότητα σε περίοδο έντονων παραταξιακών συγκρούσεων”.

Μετωπική επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς για τα πεπραγμένα του στην οικονομία από 1981 μέχρι σήμερα, κυρίως με αφορμή την πρόθεσή του να προχωρήσει στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

“Το ΠΑΣΟΚ πάσχει από το σύνδρομο του Τιτανικού” τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι “η κυβέρνηση διασπά το εσωτερικό μέτωπο με τις εξεταστικές επιτροπές και μετατρέπει μία συγκυρία όπου επιβάλλεται η μεγαλύτερη ενότητα σε περίοδο έντονων παραταξιακών συγκρούσεων”.

Ο κ. Σαμαράς μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματος που σήμερα εκλέγει νέο γραμματέα τον κ. Τασούλα, έκανε κριτική και στον τρόπο που η χώρα μπήκε στην ΟΝΕ λέγοντας ότι “μπήκαμε στο ευρώ με ισοτιμία υψηλότερη από εκείνη που θα διατηρούσε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας”.

Από την ομιλία του πάντως δεν υπήρχε ούτε μία φράση για την οικονομική πολιτική της πενταετίας Καραμανλή.

Επίθεση στον κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε και για τη δήλωσή του ότι “η χώρα μας απώλεσε μέρος της εθνικής της κυριαρχίας”. Πολλές χώρες έφθασαν σε σημείο χειρότερο από την Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Σαμαράς, αλλά καμία δεν διακήρυξε ότι έχασε μέρος της εθνικής της κυριαρχίας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε κριτική στην κυβέρνηση και για το νομοσχέδιο για την απόδοση ιθαγένειας, λέγοντας ότι κινδυνεύει να μετατρέψει την Ελλάδα σε μαγνήτη για την παράνομη μετανάστευση. “Προειδοποιώ ότι πυροδοτούν εκρήξεις μέσα στην Ελλάδα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Αναφερόμενος στην αντιπολιτευτική του τακτική δήλωσε ότι “δεν κάνουμε καταστροφική αντιπολίτευση γκρεμίζοντας τα πάντα για να έρθουμε μετά να κυβερνήσουμε σε ερείπια, ούτε κάνουμε παθητική αντιπολίτευση περιμένοντας να πέσει η εξουσία ως ώριμο φρούτο. Ασκούμε ριζοσπαστική αντιπολίτευση, αντιμετωπίζουμε την κατάσταση ως η μελλοντική κυβέρνηση”. Διευκρίνισε πάντως ότι “άλλο συναίνεση ευθύνης και άλλο συμπόρευση στο σφάλμα, άλλο υπευθυνότητα πολιτικής και άλλο συνυπευθυνότητα στη λάθος. Κάνουμε ότι είναι καλό για την πατρίδα μας, αλλά δεν συγκυβερνούμε”.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube