Γενικά θέματα 22 Φεβρουαρίου 2010

«Κρεμάμε στα μανταλάκια όσα μας εκθέτουν σαν χώρα»

«Κρεμάμε στα μανταλάκια όσα μας εκθέτουν σαν χώρα»


Επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση από το βήμα προσυνεδριακής συνδιάσκεψης της Ν.Δ.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς πρότεινε τέσσερις αξιακούς άξονες για τη μετατροπή της Ν.Δ. σε κόμμα των «αξιών και των αξίων».
Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της πρώτης προσυνεδριακής συνδιάσκεψης του κόμματος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για καθυστέρηση στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και για «τέσσερις μήνες κυβερνητικής αβουλίας».
«Η κυβέρνηση “πρωταγωνιστεί” με τα μέτρα που δεν παίρνει. Κι εμείς με τα μέτρα που προτείνουμε. Και που πολλοί εισηγούνται στην κυβέρνηση να τα υιοθετήσει. Ακόμα και αντίπαλοί μας», είπε ο κ. Σαμαράς.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. άσκησε δριμεία κριτική για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, επαναφέροντας το ενδεχόμενο η εξέλιξη αυτή να οδηγήσει τη χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για δανεισμό.
«Μας ρωτούν: Θα στηρίξετε την Εξεταστική για την οικονομία; Απαντώ: Τέτοια ώρα είναι λάθος. Βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας. Κρεμάμε “στα μανταλάκια” των ξένων πρωτευουσών όσα μας εκθέτουν σαν χώρα. Αλλά αν η κυβέρνηση προχωρήσει, βεβαίως και θα δεχθούμε την Εξεταστική. Ακριβώς γιατί δεν μας φοβίζει τίποτε.
Ολα στο φως. Και προσέξτε: όταν λέω δεν καλύπτουμε κανέναν, το εννοώ. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι άλλο πράγμα είναι η πολιτική ευθύνη της αντιπολίτευσης και άλλο πράγμα η συνυπευθυνότητα στα σφάλματα της κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Αντώνης Σαμαράς.
Ταυτόχρονα επέκρινε την κυβέρνηση για τα μέτρα που έχει ήδη λάβει λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν “μέτρα” και “μέτρα”. Ομως, δεν υπάρχουν μέτρα στραγγαλισμού της οικονομίας. Μέτρα νοικοκυρέματος έπρεπε να έχουν παρθεί από τις 5 Οκτωβρίου. Γιατί όσο καθυστερούμε σφίγγει η θηλιά με ευθύνη της κυβέρνησης.
Και οι Βρυξέλλες θα ανεβάζουν τη σκληρότητα των μέτρων. Ηδη καθυστερήσαμε απίστευτα. Ηδη τα μέτρα προμηνύονται εξουθενωτικά. Και άδικα. Θα μας βρουν απέναντι. Οπως απέναντι θα μας βρουν, αν τελικά μας οδηγήσουν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που είναι μια λύση αντιευρωπαϊκή και επικίνδυνη», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς πρότεινε τέσσερις αξιακούς άξονες για τη μετατροπή της Ν.Δ. σε κόμμα των «αξιών και των αξίων»: Ελευθερία, προσωπική και συλλογική· Δικαιοσύνη με δημόσιο και προσωπικό ήθος· Ισονομία και, τέλος, ανταγωνιστικότητα.
Νωρίτερα, από το ίδιο βήμα ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εμφανίστηκε ενωτικός, καλώντας όλους να ξεπεράσουν «τις πικρίες του παρελθόντος».
«Μας ενώνει η κοινή μας ιστορία, η κοινή μας πορεία, η κοινή μας προοπτική. Πάνω απ’ όλα, όμως, μας ενώνει η κοινή μας συνείδηση. Προχωράμε μπροστά, όλοι μαζί, σε πνεύμα ομοψυχίας και ενότητας, αφήνοντας πίσω τις πικρίες, τις απογοητεύσεις και τις αποτυχίες.
Το μήνυμά μας ξεπερνάει τα όρια της παράταξης και απευθύνεται σε όλη την ελληνική κοινωνία, χωρίς διαχωρισμούς και προκαταλήψεις, χωρίς αναφορές στο διχαστικό παρελθόν», τόνισε ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Σημειώνεται ότι στην προσυνεδριακή εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας οι σύνεδροι επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον τέως πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, όταν προσήλθε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Επίσκεψη σε Κύπρο
Στην Κύπρο αφίχθη χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης. Στη συνέχεια παρακάθισε σε δείπνο, που θα του παρέθεσαν ο πρόεδρος και το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ
Σήμερα ο κ. Σαμαράς θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Χριστόφια και θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube