Γενικά θέματα 3 Μαρτίου 2010

Το “βαθυ κράτος” της Τουρκίας ζητά και τα ρέστα.

Η “Φωνή της Τουρκίας” (TRT) καταδικάστηκε σε χρηματικό πρόστιμο των 20.000 τουρκικών λιρών (TL) (περίπου € 9.525) ως αποζημίωση από το 4ο Ποινικό Πρωτοδικείο της Κωνσταντινούπολης με την αιτιολογία της δυσφήμησης του δολοφονηθέντος τουρκο-αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφου Hrant Dink.

Το TRT είχε μεταδώσει μια εκπομπή σύμφωνα με την οποία βασικός υπεύθυνος για τη σφαγή της Μάρας που πραγματοποιήθηκε το 1978 θεωρήθηκε ο δολοφονημένος τουρκοαρμενικής καταγωγής Hrant Dink., βασιζόμενο στην μαρτυρία του (Kenger)Ökkeş Şendiller (υπ’αριθμόν ένα υπόπτου για την σφαγή αυτή). Ο Ökkeş Kenger,πήρε το επώνυμο Şendiller μετά την αθώωση του για την σφαγή της Μάρας απο στρατιωτικό δικαστήριο των Αδάνων υπήρξε βουλευτής του Τουρκικού κοινοβουλίου και συνιδρυτής του κόμματος (BBP) .

Σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς, 111 άνθρωποι, ως επί το πλείστον Αλεβίτες, πέθαναν στην σφαγή της Μάρας ( 19 με 25 Δεκεμβρίου 1978).Τα ονόματα των υπόπτων για την σφαγή αυτή θα εμφανιστούν χρόνια αργότερα στη συνωμοσία Susurluk,το περίφημο “βαθύ κράτος της Τουρκίας”, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην σφαγή αυτή.

Ο Şendiller στην εκπομπή δήλωσε: “Δεν ήταν μια σύγκρουση μεταξύ Αλεβίτων και σουνιτών. Η αριστερή οργάνωση που ιδρύθηκε απο τον Χραντ Ντινκ και οι φίλοι του είχαν εμπλακεί και την προκάλεσαν.
bianet.org,hurriyetdailynews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube