Γενικά θέματα 4 Μαρτίου 2010

Αγονη γραμμή: Λείπουν τα λιμάνια που θα «θωράκιζαν» τα νησιά

Αγονη γραμμή: Λείπουν τα λιμάνια που θα «θωράκιζαν» τα νησιά

Οι ανεπαρκείς λιμενικές υποδομές φρενάρουν τη βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στα νησιά της επονομαζόμενης άγονης γραμμής.
Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την τοποθέτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Blue Star, Μιχάλη Σακέλλη στη χθεσινή εκδήλωση που οργανώθηκε σε πλοίο της εταιρείας στονν Πειραιά, όπου παρουσιάστηκε η εκδήλωση «Άγονη Γραμμή-Γόνιμη» που διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Διάδραση και στηρίζεται από την Blue Star, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης της που τιτλοφορείται ΕΣΑΣ.
Η Blue Star Ferries κατασκευάζει δύο ολοκαίνουργια πλοία υψηλών προδιαγραφών ταχύτητας 26 μιλίων που θα δρομολογηθούν το 2011 και το 2012.
Το ένα εκ των δύο θα επιθυμούσαμε να εκτελεί και δρομολόγια δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δυστυχώς τούτο δεν είναι δυνατόν λόγω ανεπαρκών λιμενικών εγκαταστάσεων.
Και εδώ συνέχισε ο κ. Σακέλλης διαπιστώνουμε την έλλειψη του κοινωνικού κράτους και την τεράστια ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων που αδιαφόρησαν και δεν φρόντισαν να δημιουργήσουν τις υποδομές εκείνες που όχι μόνο θα διευκόλυναν την πρόσβαση στα νησιά, αλλά και θα τα θωράκιζαν έναντι απειλών και διεκδικήσεων.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Blue Star Ferries, σημείωσε ακόμη ότι η ανάπτυξη των νησιών και η ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση αλληλοεξαρτώνται και αναπτύσσονται παράλληλα, με την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση να προηγείται χρονικά.
Ο κ. Σακέλλης σημείωσε ότι είναι αναγκαία η χορήγηση αποζημιώσεων για την εκτέλεση δρομολογίων της δημόσιας υπηρεσίας και μάλιστα σε πλοία που να επιλέγονται με ποιοτικά κριτήρια.
Η Blue Star Ferries εκτελεί δρομολόγια δημόσιας υπηρεσίας από το 2000. Το 2009 τα πλοία της εταιρείας εκτέλεσαν 1.064 δρομολόγια δημόσιας υπηρεσίας.
NAYTEMΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube