REAL TIME |

Γενικά θέματα 4 Μαρτίου 2010

Φωτιά στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις προκαλεί ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Φωτιά στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις προκαλεί ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Τον πρεσβευτή της στην Ουάσιγκτον ανακάλεσε το βράδυ της Πέμπτης η Τουρκία μετά την αναγνώριση, σε πρώτη φάση, της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την αμερικανική Βουλή.

Λίγο νωρίτερα, η Επιτροπή Εξωτερικών του Σώματος είχε εγκρίνει οριακά μη δεσμευτικό ψήφισμα που αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, στέλοντάς του Ολομέλεια -όπου το μέλλον του είναι αβέβαιο.

Τα μέλη της Επιτροπής ενέκριναν το ψήφισμα με 23 ψήφους υπέρ και 22 κατά, ενώ ο Λευκός Οίκος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχαν ζητήσει από τους βουλευτές να το καταψηφίσουν.

Η αντίδραση της Αγκυρας ήταν άμεση, με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δηλώνει «εξαιρετικά ανήσυχος» από το ψήφισμα.

Την απόφαση επικρότησε η Αρμενία, χαρακτηρίζοντάς την «απόδειξη της αφοσίωσης του αμερικανικού λαού στις παγκόσμιες ανθρώπινες αξίες».

ΝΕΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube