Γενικά θέματα 5 Μαρτίου 2010

Βελτίωση σχέσεων Ρωσίας-Ουκρανίας υπόσχονται Μεντβέντεφ-Γιανούκοβιτς

Βελτίωση σχέσεων Ρωσίας-Ουκρανίας υπόσχονται Μεντβέντεφ-Γιανούκοβιτς

Ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς δήλωσε ότι η θητεία του αποτελεί μια ευκαρία «να ανοίξει μια νέα σελίδα» στις σχέσεις με τη Ρωσία.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες θα κάνουν ό,τι μπορούν για να βελτιώσουν τις σχέσεις τους, μετά από αρκετά χρόνια εντάσεων.

Επίσης άφησε να εννοηθεί ότι το Κίεβο θα επιτρέψει στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας να παραμείνει σε ουκρανική επικράτεια, μετά τη λήξη συμφωνίας που ορίζει την ενοικίασή της το 2017.

Ο Β.Γιανούκοβιτς δήλωσε ότι το θέμα θα επιλυθεί με τρόπο «που θα ικανοποιήσει τόσο τη Ρωσία, όσο και την Ουκρανία».

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Σεργκέι Σμάτκο δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες δεν συζήτησαν το ζήτημα της μείωσης της τιμής που πληρώνει η Ουκρανία για το ρωσικό φυσικό αέριο.

«Συμφωνήσαμε ότι όλα τα ζητήματα της συνεργασίας μας, ανάμεσά τους και εκείνο για το φυσικό αέριο, θα συζητηθούν εντός του πλαισίου διαμόρφωσης νέας κυβέρνησης στην Ουκρανία και στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσκεψης στο πρώτο εξάμηνο του 2010 του Ντ.Μεντβέντεφ στο Κίεβο» είπε.

ΝΕΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube