REAL TIME |

Ισλάμ , Μέση Ανατολή 10 Μαρτίου 2010

Παρέλαβε το βραβείο «Υπηρεσίας στο Ισλάμ» ο Erdoğan

Παρέλαβε το βραβείο «Υπηρεσίας στο Ισλάμ» ο Erdoğan

«Όσο θα αναπνέω, θα κουβαλάω με τιμή αυτήν τη μεγάλη αξία» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan παρέλαβε με τελετή στο Ριάντ το βραβείο «Υπηρεσίας στο Ισλάμ» του Ιδρύματος «Βασιλιάς Φαϊζάλ», το οποίο θεωρείται το βραβείο Νόμπελ του αραβικού κόσμου.

Ο γενικός γραμματέας του ιδρύματος «Βασιλιάς Φαϊζάλ» μίλησε με επαινετικά λόγια για τον Erdoğan κατά την είσοδο του στην αίθουσα μαζί με το βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα και τα άλλα οκτώ ονόματα που κρίθηκαν άξια για το βραβείο

Ο Erdoğan παρουσιάστηκε στους προσκεκλημένους ως ένας χαρακτηριστικός και ταπεινός άνθρωπος αφοσιωμένος στον αγώνα του.

Κατά την απονομή του βραβείου ο Erdoğan είπε τα εξής:«Δέχομαι με μεγάλη ευχαρίστηση το βραβείο προσωπικά και εκ μέρους της χώρας και του έθνους μου».Ο Erdoğan επέστησε την προσοχή στην εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, διευκρινίζοντας ότι το καθήκον των περιφερειακών χωρών είναι να μεταφέρουν το μήνυμα ειρήνης σε όλο τον κόσμο.Ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία του με τα εξής λόγια:«Όσο θα αναπνέω, θα κουβαλάω με τιμή αυτήν τη μεγάλη αξία».

Το βραβείο του ιδρύματος «Βασιλιάς Φαϊζάλ» συνοδεύεται από 200 γραμμάρια χρυσό μετάλλιο 24 καρατίων και 250.000 αμερικανικά δολάρια. Όπως ανακοινώθηκε ο πρωθυπουργός Erdoğan θα δωρίσει το χρηματικό έπαθλο στην παιδεία.

Μετά από τους καθηγητές Fuat Sezgin και Miktad Yalçın, ο Recep Tayyip Erdoğan είναι ο τρίτος Τούρκος που κρίνεται άξιος για το βραβείο «Βασιλιά Φαϊζάλ».

TRT

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube