Γενικά θέματα 10 Μαρτίου 2010

Διαψεύδει το ΓΕΝ τα δημοσιεύματα περί παρενόχλησης του Blue Star 2 από τουρκικές πυραυλακάτους

Το ΓΕΝ διαψεύδει δημοσίευμα τοπικού Τύπου της Ρόδου, περί παρενόχλησης επιβατηγού πλοίου που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Ρόδος από τουρκικές πυραυλακάτους, ενώ χαρακτηρίζει το περιστατικό ως «συνήθη πρακτική αποφυγής συγκρούσεων».

Πιο συγκεκριμένα στις 9 το πρωί της 9ης Μαρτίου, το επιβατηγό πλοίο Blue Star 2 προερχόμενο από Πειραιά, πλησίαζε το λιμάνι της Ρόδου. Στην ίδια περιοχή κινούνταν και 5 πυραυλάκατοι του τουρκικού Ναυτικού οι οποίες συμμετείχαν σε άσκηση στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Ο κυβερνήτης μίας από τις τουρκικές πυραυλακάτους, ζήτησε από τον κυβερνήτη του ελληνικού επιβατηγού πλοίου να αλλάξει πορεία, ώστε να μην διέλθει το ελληνικό πλοίο ανάμεσα από το σχηματισμό των άλλων τεσσάρων πυραυλακάτων που κινούνταν στην περιοχή.

Στη κλήση του Τούρκου κυβερνήτη, ο Έλληνας πλοίαρχος του Blue Star 2 απάντησε ότι δεν αλλάζει πορεία και ότι κατευθύνεται δεξιά προς το λιμάνι της Ρόδου. Παράλληλα με αυτή την επικοινωνία μεταξύ των δύο κυβερνητών, ενημερώθηκε και το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου.

Στο γεγονός δεν δόθηκε συνέχεια και το ελληνικό πλοίο συνέχιση την ρότα του προς το λιμάνι της Ρόδου. Στην περιοχή εστάλη τορπιλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού χωρίς όμως να χρειαστεί να επέμβει. Το περιστατικό συνέβη εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων με τα τουρκικά σκάφη κατευθύνονταν προς τη τουρκική βάση του Ακσάζ, ενώ η πορεία τους θεωρήθηκε ως αβλαβής διέλευση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube