Γενικά θέματα 10 Μαρτίου 2010

«Όλα στην φόρα» από τον Στέλιο Παπαθεμελή

Στην ραδιοφωνική εκπομπή «Όλα Στη Φόρα» του δημοσιογράφου Γιώργου Κουμιώτη στο ραδιόφωνο του «e-Rock.gr», μίλησε ο Πρόεδρος της «Δημοκρατική Αναγέννηση» Στέλιος Παπαθεμελής

Για το θέμα της τρομοκρατίας, ανέφερε πως την εποχή της θητείας του στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, μετά από προσωπική του έρευνα, απέκτησε σοβαρά στοιχεία για τις τρομοκρατικές οργανώσεις, τα οποία, μετά την απομάκρυνσή του, δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ και από κανέναν.

«Όταν βρέθηκα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν είχα τίποτα στα χέρια μου, κανένα σοβαρό στοιχείο. Ξεκίνησα λοιπόν να επισκέπτομαι τις μυστικές Υπηρεσίες χωρών, ώστε να μου δώσουν ότι στοιχεία διέθεταν. CIA, KGB, Stage, ακόμα και στην Συρία πήγα και στο Ισραήλ. Όπου μπορούσα να βρω μια χαραμάδα φωτός. Στοιχεία που άξιζαν την προσοχή μας βρέθηκαν στη Stage αλλά η έρευνα έμεινε στάσιμη επειδή αποχώρησα από το Υπουργείο. Το ίδιο ισχύει και για την KGB. Δυστυχώς, δεν δόθηκε συνέχεια. Tα στοιχεία που μου δόθηκαν και αφορούσαν στον ΕΛΑ ήταν συνυφασμένα με ότι αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, ενώ αυτά για τη “17Ν” . Η τρομοκρατία είναι Λερναία Ύδρα. Αν πιστεύεις ότι την εξάρθρωσες έχεις τελειώσει», ανέφερε ο κ. Παπαθεμελής.

Σχολιάζοντας την οικονομική κρίση, ανέφερε πως «η χώρα αφέθηκε μόνη της να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των κερδοσκόπων, χωρίς την αλληλεγγύη και στήριξη της Ευρώπης. Τώρα μόνο και κατόπιν εορτής, γίνεται προσπάθεια να υπάρξει πραγματική οικονομική ένωση. Αν και κατά τη γνώμη μου είναι δύσκολο, μιας και πρέπει να περάσει από τη γνωστή Συνθήκη της Λισσαβόνας. Αυτή τη στιγμή το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να δείξουν τα δόντια τους στους κερδοσκόπους αυτόνομα. Αλλιώς θα συρθούμε σε μια καταστροφική πορεία που θα πλήξει και το ευρώ».

Για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις ανέφερε πως «Η Ευρώπη χαϊδεύει την Τουρκία, όπως όμως και οι Κυβερνήσεις μας. Όλοι κάνουν τα στραβά μάτια μετά τη συμφωνία του Ελσίνκι και ας παραμένουν οι γείτονές μας προκλητικοί. Και ας είναι ακόμα κατοχική δύναμη στην Βόρειο Κύπρο. Σε μια χώρα που αποτελεί ευρωπαϊκό έδαφος και κανείς τους δεν κάνει τίποτα!… Την ίδια ώρα, για παράδειγμα, που η FRONTEX καταγράφει και εντοπίζει τις εισβολές μεταναστών από την Τουρκία, η ίδια η Τουρκία προσβάλει την FRONTEX, προχωρώντας σε αναχαιτίσεις των ελικοπτέρων της. Τι κάνει η Ευρώπη; Τίποτα. Αποσιωπά εντελώς αυτή την κατάσταση». Ερωτηθείς για την ύπαρξη πετρελαίου στο Αιγαίο, ο κ. Παπαθεμελής τόνισε πως «Είναι βέβαιο. Έπρεπε ως χώρα να έχουμε προχωρήσει στο θέμα αυτό και όχι υπό την απειλή της Τουρκίας να κάνουμε πίσω. Η επίσημη Ελλάδα το ξέρει ότι έχουμε πετρέλαιο. Δεν μπορεί να συνεχίσει λοιπόν να σιωπά και να αδρανεί. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν αποφασισμένος να προχωρήσει δυναμικά με αυτό το θέμα, λόγω της αρρώστιάς του όμως δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τις κινήσεις του».
http://www.trikalanews.gr/article/9398/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube