Γενικά θέματα 12 Μαρτίου 2010

Νέο σοβαρό επεισόδιο στο Αιγαίο με Τούρκους

Νέο σοβαρό επεισόδιο στο Αιγαίο με Τούρκους

Νέο, σοβαρό επεισόδιο αυτή τη φορά στο Αιγαίο όταν οι τούρκοι στρατιωτικοί επεχείρησαν αναχαίτιση μέσω ασυρμάτου κατά Super Puma AS-332 της Π.Α, ενώ ακολούθησε και εκφοβιστική πτήση έξι τουρκικών F-16. Σήμερα το πρωί στο Αιγαίο. Το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας πετούσε βορείως των Οινουσσών στα 400 μέτρα ύψος, εντός Εθνικού Εναέριου Χώρου όταν δέχθηκε κλήση στην συχνότητα από τους ελεγκτές του τουρκικού ραντάρ της Σμύρνης που του έλεγαν να εγκαταλείψει τον τουρκικό εναέριο χώρο διότι θα στέλνονταν εναντίον του μαχητικά αεροσκάφη.

Αυτό το μοντέλο αναχαίτισης, με προειδοποίηση και απειλή εμπλοκής ανήκει σε ό,τι η αεροπορία αποκαλεί «τακτικές επιχειρήσεις» και συνηθίζεται όταν μια χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα πολέμου με άλλη.

Οι κλήσεις έγιναν μεταξύ 09:00 και 09:17. Το ελληνικό ελικόπτερο επικοινώνησε με την βάση του και διατάχθηκε να συνεχίσει την εκτέλεση της αποστολής του που ήταν ένα δρομολόγιο μεταξύ Χίου-Ψαρών-Οινουσών και προσγείωση πάλι στην Χίο.

Όταν φάνηκε ότι το ελικόπτερο αγνοεί την παράνομη εντολή των χειριστών του τουρκικού ραντάρ, απογειώθηκαν έξι τουρκικά F-16 από το Μπαλίκεσιρ πλησίασαν την Χίο και μπήκαν στο Αιγαίο, ελάχιστα μίλια νότια της Χίου στις 09:44.

Τα τουρκικά αεροσκάφη παρέμειναν στην περιοχή για μισή ώρα παραβιάζοντας τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, φτάνοντας μέχρι το Πεδίο Βολής Άνδρου και έμειναν στην περιοχή μέχρι την προσγείωση του ελικοπτέρου χωρίς να πλησιάσουν περισσότερο.

Είναι η πρώτη φορά που αναχαιτίζεται με εκπομπή ασυρμάτου ημέρα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και στρέφονται εμφανώς εναντίον του μαχητικά αεροσκάφη.
http://e-dragoumanos.gr/?p=3692

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube