Γενικά θέματα 12 Μαρτίου 2010

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΙΓΑΙΟ


Υπό τον τίτλο «Να μην πετούν τα πολεμικά αεροσκάφη στο Αιγαίο» η τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ γράφει ότι, ενώ συζητούνται στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με οικονομική κρίση, τα χρήματα που διατίθενται για τον εξοπλισμό και για τις στρατιωτικές δραστηριότητες στη Θάλασσα του Αιγαίου,ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σμύρνης, Εκρέμ Ντεμιρτάς, είπε ότι οι οικονομικές συνθήκες έδειξαν για μια ακόμη φορά τη σημασία της ειρήνης στο Αιγαίο:

«Το γεγονός ότι στην Ελλάδα άνοιξαν προς συζήτηση οι δαπάνες εξοπλισμού δείχνει το πόσο σωστή είναι η εκστρατεία μας ως Επιμελητηρίου ‘να μην πετούν πολεμικά αεροσκάφη στο Αιγαίο και αντί για τον ήχο των πολεμικών αεροσκαφών να ακούμε τη φωνή των γλάρων’». ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Σε συνέντευξη του ο Ekrem Demirtaş στην Χουρριέτ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο εξωτερικό χρέος των 300 δισ. ευρώ της Ελλάδας, στο 10% ποσοστό ανεργίας της, στο τελευταίο δημοσιονομικό έλλειμμα ρεκόρ που έχει φτάσει στο 12% του ποσοστό του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της και στο σημαντικό όφελος απο την μόνιμη ειρήνη και ασφάλεια στο Αιγαίο.

Επισημαίνει παράλληλα ότι το κόστος των αερομαχιών αγγίζει τα δυο δισεκατομμύρια ευρώ και ότι το κόστος πτήσης του κάθε F-16 ανα ώρα είναι 10 χιλιάδες ευρώ.

Αναφέρει τέλος ότι δισεκατομμύρια δολάρια διατίθενται για την άμυνα Ελλάδας και Τουρκίας και ότι το κόστος των δαπανών αυτών προκαλεί μείωση του ρυθμού ανάπτυξης κατά του 0,5%.

Έμμεσα τέλος η Χουρριέτ αναφέρεται στο δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας σχετικά με τον 25 Μεσημβρινό

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube