Γενικά θέματα 25 Μαρτίου 2010

Ευ. Βενιζέλος: Δεν τρέχουμε πίσω από προκλήσεις

Ευ. Βενιζέλος: Δεν τρέχουμε πίσω από προκλήσεις

«Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή, με επαγρύπνηση, όλα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, καταγράφουμε τις καταστάσεις, χωρίς ούτε να τις υποβαθμίζουμε, ούτε να τις διογκώνουμε τεχνητά. Δεν έχουμε εξαρτημένα αντανακλαστικά, δεν τρέχουμε πίσω από προκλήσεις».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος παραβρέθηκε σήμερα ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.

«Πάντα έχουμε έναν σταθερό άξονα», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος: «την ειρήνη στην περιοχή που προκύπτει μέσα από τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, μέσα από τον σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας, των υφισταμένων συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των διοικητικών αρμοδιοτήτων που έχουν αναγνωριστεί από διεθνείς συμβάσεις και αποφάσεις διεθνών οργανισμών».

Όπως είπε ο υπουργός, η Ελλάδα στέλνει και πάλι προς όλους τους γείτονες και φίλους ένα μήνυμα συνεργασίας, ένα μήνυμα σταθερότητας και ειρήνης, ένα μήνυμα αλληλοκατανόησης. «Αλλά βεβαίως δεν μπορούμε να μένουμε μόνο στη ρητορεία, πρέπει να προχωρούμε σε πράξεις και πρωτοβουλίες και αυτές μπορούν να προχωρήσουν σε σταθερό έδαφος μόνο όταν αποδεχόμαστε ορισμένα αυτονόητα και απλά πράγματα, όπως αυτά που ανέφερα προηγουμένως».

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube