Γενικά θέματα 30 Μαρτίου 2010

ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ «Μνημόσυνο πεσόντος» ο ρατσισμός!

ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ  «Μνημόσυνο πεσόντος» ο ρατσισμός!


Στήνουν άλλοθι όσοι στην παρέλαση φώναξαν τα υβριστικά για τους Αλβανούς συνθήματα
«Συναισθηματικό» άλλοθι επιχειρείται- από την πλευρά των εμπλεκομένων- να δοθεί στην ενέργεια ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος να φωνάξουν ρατσιστικά συνθήματα κατά των Αλβανών, στη διάρκεια της παρέλασης. Ο επικεφαλής του αγήματος, ανθυποπλοίαρχος τον βαθμό, φέρεται να ήταν παρών στο επεισόδιο της Μεγάλης Παρασκευής 26 Απριλίου 1997 ανοιχτά της Κέρκυρας, όταν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών σε καταδίωξη σκάφους, όπου επέβαιναν μέλη της αλβανικής μαφίας, έχασε τη ζωή του ο λιμενοφύλακας Μαρίνος Ζαμπάτης.

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ
«Συναισθηματικό» άλλοθι επιχειρείται- από την πλευρά των εμπλεκομένων- να δοθεί στην ενέργεια ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος να φωνάξουν ρατσιστικά συνθήματα κατά των Αλβανών, στη διάρκεια της παρέλασης. Ο επικεφαλής του αγήματος, ανθυποπλοίαρχος τον βαθμό, φέρεται να ήταν παρών στο επεισόδιο της Μεγάλης Παρασκευής 26 Απριλίου 1997 ανοιχτά της Κέρκυρας, όταν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών σε καταδίωξη σκάφους, όπου επέβαιναν μέλη της αλβανικής μαφίας, έχασε τη ζωή του ο λιμενοφύλακας Μαρίνος Ζαμπάτης. Ο ανθυποπλοίαρχος (του οποίου τα στοιχεία έχουν γίνει γνωστά) υπηρετούσε την περίοδο εκείνη στην Κέρκυρα και είχε λάβει μέρος στις επιχειρήσεις, ενώ οι πληροφορίες από την πλευρά των βατραχανθρώπων τον θέλουν να επέβαινε στο σκάφος που επλήγη από τα πυρά των παρανόμων και να είχε φιλική σχέση με το θύμα.

Ανώτατοι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος είναι πλέον πεπεισμένοι ότι βρίσκονται εμπρός σε ένα οργανωμένο σχέδιο. Επίσης έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως στο σχέδιο αυτό δεν μετείχαν και οι 36 άνδρες του αγήματος, κάτι που διερευνάται με μεγάλη προσοχή. Κατά μια εκδοχή, κάποιοι εκ των συμμετεχόντων, δήλωσαν πως με τον τρόπο αυτόν έκαναν ένα μνημόσυνο στη μνήμη του νεκρού συναδέλφου τους.

Η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος ωστόσο απορρίπτει όλη αυτή την παραφιλολογία. Μιλάει για μεμονωμένο, πέρα για πέρα κατακριτέο και ρατσιστικό συμβάν. «Πρόκειται για μια φθηνή και θρασύτατη δικαιολογία μερικών ανεγκέφαλων που δεν αμαυρώνει μόνο το Λιμενικό Σώμα,αλλά και τη μνήμη του Μαρίνου Ζαμπάτη» αναφέρουν στο «Βήμα» ανώτατοι αξιωματικοί του Σώματος που απαιτούν να εντοπισθούν οι υπεύθυνοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Στο γραφείο του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος αντιναυάρχου Θανάση Μπούσιου βρίσκεται πλέον ο φάκελος της υπόθεσης, καθώς έχει ολοκληρωθεί και επίσημα η Ενορκη Διοικητική Εξέταση. Πολύ σύντομα αναμένεται να επιβληθούν βαριές ποινές.ΒΗΜΑ

Δείχνει έξοδο στους βατραχανθρώπους
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λουκάς Δημάκας

ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ από το Λιμενικό Σώμα των βατραχανθρώπων που φώναζαν ακραία και ρατσιστικά συνθήματα κατά Αλβανών και Σκοπιανών κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες τόσο από τις θιγόμενες γειτονικές χώρες όσο και από οργανώσεις στην Αθήνα.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιώργος Πεταλωτής μιλώντας σε ραδιοσταθμό τόνισε ότι «είναι άκρως απαράδεκτο να υπάρχουν ακόμη τέτοιου είδους φαινόμενα στους κόλπους του ελληνικού στρατεύματος ή του ελληνικού Λιμενικού Σώματος». Γι΄ αυτό, πρόσθεσε, υπήρξε η «κάθετη ανακοίνωση» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη αλλά και η αποφασιστικότητα «να μην ξαναεπιτρέψουμε σε τέτοιου είδους ακραία, ακροδεξιά και ρατσιστικά στοιχεία να δίνουν το “παρών” τους μέσα στις δημοκρατικές παρελάσεις». Ερωτηθείς δε από το Κανάλι 1 αν η τοποθέτησή του αυτή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι υπεύθυνοι γι΄ αυτό θα βρεθούν εκτός Λιμενικού Σώματος, απάντησε «βεβαίως, αυτό είναι αυτονόητο». Πρόσθεσε ωστόσο ότι ακολουθούνται η δέουσα ένορκη διοικητική εξέταση και οι πειθαρχικές διώξεις καθώς, όπως είπε, «πρέπει να αποδεικνύονται και κάποια ζητήματα». Ο κ. Πεταλωτής στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι με τέτοια φαινόμενα δίνουμε δικαίωμα σε άλλες χώρες να κάνουν διαβήματα κατά της χώρας για δήθεν ρατσιστικές αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας.

Παρ΄ όλο που η Αθήνα δεν θεωρεί υπερβολικά τα διαβήματα που έγιναν- προχθές από τα Τίρανα και χθες από τα Σκόπια-, χαρακτήρισε διά του κυβερνητικού εκπροσώπου απαράδεκτο φαινόμενο και καταδίκασε το κάψιμο των ελληνικών σημαιών στην Αλβανία: «Μπορώ να πω ότι μια τέτοια ενέργεια είναι αντίστοιχη των ρατσιστικών διαθέσεων που εκφράστηκαν εδώ ή μπορεί ακόμα και χειρότερη».
ΝΕΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube