Γενικά θέματα 14 Απριλίου 2010

Πρόσκληση στην Τουρκία για την 100η επέτειο της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη

Πρόσκληση στην Τουρκία για την 100η επέτειο της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη

Σύσκεψη για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης
«Ποτέ πια πόλεμος» το κεντρικό σύνθημα

Αφορμή για αποστολή μηνύματος ειρηνικής συνύπαρξης και συναδέλφωσης είναι για την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο εορτασμός για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Στον εορτασμό της επετείου, το 2012 θα προσκληθούν ηγέτες των γειτονικών χωρών, μεταξύ των οποίων και της Τουρκίας.

Σύσκεψη για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης Σύνθημα των εκδηλώσεων θα είναι “Ποτέ πια πόλεμος” και, σύμφωνα με την υφυπουργό Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη, σκοπός της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, είναι το μήνυμα αυτό να διαχυθεί από τη Θεσσαλονίκη, στα Βαλκάνια, τη γύρω περιοχή, αλλά και μέσω του διαδικτύου, στον υπόλοιπο κόσμο.

Για το σκοπό αυτό η Θ.Τζάκρη είχε σήμερα σύσκεψη με 60 φορείς της πόλης, ώστε να συντονιστούν οι προτάσεις και ο τρόπος με τον οποίο ο κάθε φορέας μπορεί να συνεισφέρει στον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Αυτό που η υφυπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε στους εκπροσώπους των φορέων ήταν ότι δεν θα γίνουν σπατάλες. Επίσης, χρηματοδότηση για τις δράσεις των φορέων δεν θα υπάρξει, αλλά τα χρήματα θα αναζητήσει ο κάθε φορέας μέσω χορηγιών, του ΕΣΠΑ, αλλά και της “πρότασης 60” για τη χρηματοδότηση πολιτιστικών δράσεων από τη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος είπε στη Θ. Τζάκρη ότι ο δήμος ήδη ξεκίνησε συναντήσεις με φορείς, συγκέντρωσε προτάσεις και τώρα βρίσκεται στη φάση του διαγωνισμού για το λογότυπο των εκδηλώσεων.

Η Θ.Τζάκρη τόνισε ότι οι εκδηλώσεις του δήμου θα περιληφθούν στις γενικότερες δράσεις που θα οργανωθούν για τον εορτασμό της επετείου.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube