Γενικά θέματα 17 Απριλίου 2010

Μέσα Μαΐου η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Μέσα Μαΐου η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Oριστικοποιήθηκε η επίσκεψη του κ. Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες το απόγευμα με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας θα επισκεφθεί την Ελλάδα στα μέσα Μαΐου και ως τότε συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν συναντήσεις μεταξύ των αρμοδίων υπουργών που θα συμμετάσχουν στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, ιδιαιτέρως στους τομείς των Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Οικονομικής Συνεργασίας.

Παρά την εξέλιξη αυτή, νέα τουρκική πρόκληση σημειώθηκε χθες στο Αιγαίο, στον τομέα της Ερευνας και της Διάσωσης. Στην περιοχή των Ψαρών αγνοούνταν εδώ και 48 ώρες ένας έλληνας ψαράς και οι ελληνικές αρχές ασφαλείας εξέδωσαν, ως ώφειλαν, ΝΟΤΑΜ έρευνας και διάσωσης, ενώ σκάφη και ελικόπτερα άρχισαν να επιχειρούν για τον εντοπισμό του ψαρά. Μόλις οι Τούρκοι αντελήφθησαν την ελληνική ΝΟΤΑΜ, εξέδωσαν δική τους με 24ωρη καθυστέρηση, με τη σημείωση ότι όλα τα σωστικά μέσα να αναφέρονται σε τουρκικό επιχειρησιακό κέντρο. Τουρκικά όμως μέσα διάσωσης δεν εμφανίστηκαν στην περιοχή. Οι ελληνικές αρχές ασφαλείας συνεχίζουν κανονικά τις έρευνες διάσωσης.

ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube