Weather Icon
Ισραήλ , Μέση Ανατολή , Συρία 21 Απριλίου 2010

Αμερικανικές πιέσεις στη Συρία για τη Χεζμπολάχ

Αμερικανικές πιέσεις στη Συρία για τη Χεζμπολάχ

Ανώτατο διπλωματικό στέλεχος της Συρίας στην Ουάσιγκτον εκλήθη σήμερα στο ΥΠΕΞ για να του επιδοθεί μήνυμα διαμαρτυρίας σχετικά με τις «προκλητικές πράξεις» της χώρας του, αναφορικά με πιθανή μεταφορά από τη Συρία πυραύλων Σκουντ για λογαριασμό της λιβανικής ισλαμιστικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου Γκόρντον Νταγκάιντ ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον επικεφαλής της συριακής διπλωματικής αποστολής, Ζουχέιρ Τζάμπουρ, όσον αφορά “την πιθανή παράδοση όπλων στη Χεζμπολάχ”.

“Οι ΗΠΑ καταδικάζουν με τον εντονότερο τρόπο την παράδοση οποιουδήποτε όπλου και ιδίως βαλλιστικών πυραύλων τύπου Σκουντ από τη Συρία στη Χεζμπολάχ”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμον Πέρες, έχει κατηγορήσει την περασμένη εβδομάδα τη Δαμασκό ότι προμηθεύει με πυραύλους τη λιβανέζικη οργάνωση. Η Ουάσινγκτον δεν επιβεβαίωσε εάν έχει όντως πληροφορίες για τέτοιου είδους παραδόσεις.
Ωστόσο, ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, είπε ότι “δεν θα τους καλούσαμε αν δεν πιστεύαμε πως κάτι τρέχει”.Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είναι η τέταρτη φορά που η Ουάσινγκτον θέτει το θέμα αυτό στην πρεσβεία της Συρίας τους τελευταίους μήνες.

Αντιδράσεις του Λιβάνου για τις εικασίες περί κατοχής πυραύλων Σκουντ από τη Χεζμπολάχ
Αντιδράσεις υπήρξαν και από την πλευρά του Λιβάνου, καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας Σααντ Χαρίρι, συνέκρινε τις κατηγορίες για κατοχή πυραύλων Σκουντ από τη Χεζμπολάχ με αυτές των ΗΠΑ και των όπλων μαζικής καταστροφής που υποτίθεται ότι είχε το Ιράκ, κατηγορίες που έδωσαν το πράσινο φως για την αμερικανική εισβολή το 2003.Οι δηλώσεις το Χαρίρι έγιναν χθες κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε μέλη της λιβανέζικης κοινότητας στην Ιταλία.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube