Γενικά θέματα 11 Μαΐου 2010

Τρεις τουρκικές ασκήσεις

Τρεις τουρκικές ασκήσεις

Tρεις, συνολικά, αεροναυτικές ασκήσεις των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιούνται την εβδομάδα αυτή, στη σκιά της επίσημης επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, στις 14 και 15 του μηνός, γεγονός που έχει τη δική του σημειολογία, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κανένα «παρατράγουδο».

Χθες Δευτέρα ξεκίνησε η άσκηση «Εφές 2010», που πραγματοποιείται απέναντι από τη Χίο, σε διάφορες φάσεις και για το διάστημα 10 Μαΐου με 5 Ιουνίου. Χθες επίσης ξεκίνησε και πραγματοποιείται στα διεθνή ύδατα στο κεντρικό Αιγαίο η αεροναυτική άσκηση «Πεγιάζ Φιρτίνα 2010» («Άσπρη Θύελλα 2010»), όπου χθες σημειώθηκαν ασκήσεις υποβρυχίων. Η άσκηση αυτή πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τις 21 του μηνός, με τον κορύφωσή της να έχει προγραμματιστεί για αύριο και μεθαύριο (Τετάρτη και Πέμπτη).

Τέλος, επίσης χθες, ξεκίνησε στον κόλπο Ξηρού, στην ανατολική Θράκη, η τεχνική άσκηση ναρκαλιείας του τουρκικού ναυτικού, υπό την επωνυμία «Λογιαράζ 2010» («Βορειοανατολικός άνεμος 2010»), που πρόκειται να διαρκέσει μέχρι και τις 12 του μηνός.ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Eκτόξευση Ηarpy στην άσκηση “Anadolu Kartali/1-2010”
Στη φετινή άσκηση “Αετός της Ανατολής/1-2010” πραγματοποιήθηκε βολή φονικών UAV Harpy σε σενάρια καστροφής εχθρικής αντιαεροπορικής άμυνας. Τούρκοι δημοσιογράφοι δεν δίστασαν να υποστηρίξουν ότι αυτά τα σενάρια της άσκησης “φωτογράφιζαν την αντιαεροπορική ελληνική ομπρέλα”. Φέτος συμμετείχαν για πρώτη φορά και τέσσερις και φρεγάτες του Τούρκικου Πολεμικού Ναυτικού.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube