Γενικά θέματα 12 Μαΐου 2010

Συνέντευξη του Έλληνα πρεσβευτή Ξύδα

Συνέντευξη του Έλληνα πρεσβευτή Ξύδα

Οι σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας, μπαίνουν σε μια νέα περίοδο.«Η αμοιβαία αρμονία και η εμπιστοσύνη μεταξύ των δυο Πρωθυπουργών, θα γεννήσουν πολύ θετικά αποτελέσματα στις σχέσεις»

Ο Πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan, την Παρασκευή μεταβαίνει στην Αθήνα συνοδευόμενος από δέκα υπουργούς.Κατά την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το μεικτό ελληνο-τουρκικό υπουργικό συμβούλιο.
Θα τεθούν επί τάπητος τα διμερή θέματα και θα αξιολογηθούν αυτά που μπορούν να γίνουν για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Εν όψει της πολυαναμενόμενης επίσκεψης του Erdoğan, ο Πρεσβευτής της Ελλάδας στην Ankara Φώτης Ξύδας, προέβη σε δηλώσεις στο τηλεοπτικό κανάλι TRT Haber.

Ο Ξύδας δήλωσε ότι πιστεύει πως η αρμονία και η εμπιστοσύνη μεταξύ των δυο Πρωθυπουργών, θα γεννήσουν πολύ θετικά αποτελέσματα στις σχέσεις.

«Αυτό είναι ένας κύριος παράγοντας για να είναι καρποφόρα η επίσκεψη. Πιστεύουμε ότι η επίσκεψη αυτή, θα είναι πολύ ωφέλιμη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρεσβευτής.

Ερωτηθείς σχετικά με το Κυπριακό, το Ege και την τουρκική μειονότητα ο Έλληνας πρεσβευτής είπε τα παρακάτω:

«Θα συζητηθούν και αυτά τα θέματα. Υπάρχουν θερμοί δεσμοί μεταξύ των πρωθυπουργών και των υπουργών των δύο χωρών. Υπάρχει καλή θέληση και στις δύο χώρες. Θα ήταν λάθος να περιμένουμε αμέσως αποτέλεσμα αλλά συζητώντας, προτείνοντας νέες ιδέες φυσικά και θα έχουμε αποτέλεσμα στο μέλλον.»

Ο πρέσβης Ξύδας, δήλωσε ότι οι συνομιλίες θα εστιαστούν κυρίως στην οικονομία.

Ο Έλληνας πρεσβευτής αφού σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός λόγω της οικονομικής κρίσης βρέθηκε αντιμέτωπος με την πολιτική λιτότητας δήλωσε:

«Σε μερικά χρόνια θα έχουμε ξεπεράσει αυτή την κατάσταση. Σχολιάζω τις διαδηλώσεις ως τελείως φυσιολογικές αλλά ο θάνατος των τριών ανθρώπων είναι τελείως απαράδεκτο. Θα διδαχτούμε από όσα συνέβησαν».

Τέλος ο Ξύδας δήλωσε ότι παρακολουθούν με θαυμασμό την επιτάχυνση που έχει σημειώσει η τουρκική εξωτερική πολιτική την τελευταία περίοδο.
TRT

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube