Γενικά θέματα 27 Μαΐου 2010

Επενδύσεις ύψους 40 εκατ. ευρώ της Τουρκίας στα κατεχόμενα

Επενδύσεις ύψους 40 εκατ. ευρώ της Τουρκίας στα κατεχόμενα


Η ΤΟΥΡΚΙΑ θα επενδύσει φέτος στα κατεχόμενα 80 εκατομμύρια ΛΤ, γύρω στα 40 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις αφορούν έργα υποδομής. Τα μεγαλύτερα κονδύλια αφορούν την εκπαίδευση και το οδικό δίκτυο, ενώ 15 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τον κύριο δρόμο Μόρφου-Λεύκας και Τρικώμου – Αγίου Θεόδωρου.

Τα περισσότερα κονδύλια στην εκπαίδευση και οδικό δίκτυο
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ-ΣΠΥΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Η ΤΟΥΡΚΙΑ θα επενδύσει φέτος στα κατεχόμενα 80 εκατομμύρια ΛΤ, γύρω στα 40 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις αφορούν έργα υποδομής. Τα μεγαλύτερα κονδύλια αφορούν την εκπαίδευση και το οδικό δίκτυο, ενώ 15 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τον κύριο δρόμο Μόρφου-Λεύκας και Τρικώμου – Αγίου Θεόδωρου. Οι επενδύσεις στην εκπαίδευση ανέρχονται σε 13 περίπου εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκε στην ούτω καλούμενη «επίσημη εφημερίδα» του κατοχικού καθεστώτος, το μεγαλύτερο ποσό των χρημάτων θα διατεθεί για τους τομείς της εκπαίδευσης και των μεταφορών. Τρίκωμο και του Αγίου Θεοδώρου.

Στο μεταξύ, ο λεγόμενος πρέσβης της Τουρκίας στα κατεχόμενα Σακίρ Φακιλί παρομοίασε την οικονομία του ψευδοκράτους με αυτήν της Τουρκίας της δεκαετίας του 1980. Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, σε ομιλία του με θέμα τις στρατηγικές του μέλλοντος για το ψευδοκράτος, ο κ. Φακιλί προέβη σε συστάσεις για ανόρθωση της οικονομίας στα κατεχόμενα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube