REAL TIME |

Η ΠΓΔΜ και η Σερβία επαναβεβαιώνουν την πρόθεσή του να ολοκληρώσουν σύντομα τον Οδικό Άξονα 10

Ο Σέρβος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης Mlađan Ντίνκιτς, και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Βλαντίμιρ Pesevski, κατά την διάρκεια της συνάντησή τους στα Σκόπια, τη Τετάρτη, συμφώνησαν ότι η ολοκλήρωση του Διαδρόμου 10 είναι μια ευκαιρία για ολόκληρη την περιοχή.

Ο Ντίνκιτς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην ΠΓΔΜ, είπε ότι αυτός ο σημαντικός διεθνής οδικός άξονας θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό και για τις δύο χώρες να εντατικοποιήσουν τις εργασίες για την ολοκλήρωση του Διαδρόμου 10. Η Σερβία πρόκειται να ολοκληρώσει το τμήμα Λέσκοβατς με τα σύνορα της ΠΓΔΜ μέχρι το 2012.

Από την πλευρά του ο Pesevski επιβεβαίωσε ότι το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που διασχίζει την χώρα θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2013 και κατά συνέπεια, η Θεσσαλονίκη και η Ουγγαρία θα να συνδεθούν μέσω του αυτοκινητόδρομου. Αυτό θα επιτρέψει τη μεταφορά των εμπορευμάτων από τη Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη να επιταχυνθεί κατά δύο εβδομάδες.

Οι Ντίνκιτς και Pesevski κατέληξαν σε συμφωνία για την κατάργηση όλων των εμποδίων που σχετίζονται με πολύπλοκες διαδικασίες στα συνοριακά σημεία διέλευσης, έτσι ώστε το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών θα μπορούσε να αναπτυχθεί ταχύτερα.
Βalkans.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube