Γενικά θέματα 8 Ιουνίου 2010

Τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν κοντά σε ελληνική φρεγάτα

Τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν κοντά σε ελληνική φρεγάτα

Δύο τουρκικά F4 πέταξαν πάνω από τη φρεγάτα «Σαλαμίς» το απόγευμα της Τρίτης όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ. Η απόσταση ήταν 150 μέτρα κάτι που αποτελεί παράβαση των διεθνών κανόνων.

Πρωτοφανής τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο Πρωτοφανής τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο, το απόγευμα της Τρίτης. Δύο πολεμικά αεροσκάφη “Phantom”, πέρασαν ξυστά πάνω από ελληνική φρεγάτα ανοιχτά της Χίου. Η φρεγάτα έπλεε 14 ναυτικά μίλια νοτίως της Χίου συμμετέχοντας στην άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού “Καταιγίς”.

Ο σχηματισμός των τουρκικών αεροσκαφών που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσεως στις 16.15 νοτίως της Λέσβου και εξήλθε στις 16.38 μεταξύ Χίου και Σάμου. Τα επτά τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

Για το πρωτοφανές περιστατικό θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει ελληνικό διάβημα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Mega ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αποστέλλει επιστολή διαμαρτυρίας στον νατοϊκό διοικητή στη Νάπολη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ η τουρκική ενέργεια δεν αποτελεί μόνο παράβαση των διεθνών κανόνων αλλά εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των πτήσεων, δεδομένου ότι η φρεγάτα διαθέτει ελικόπτερο.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,Νooz.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube