Γενικά θέματα 9 Ιουνίου 2010

Στο εδώλιο επειδή μίλησε κουρδικά

Στο εδώλιο επειδή μίλησε κουρδικά

Τον μπελά του βρήκε ένας πρώην βουλευτής στην Τουρκία, επειδή πέρυσι έβγαλε λόγο στα κουρδικά, όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος. Ο εισαγγελέας της Άγκυρας κατηγορεί τον Αχμέτ Τουρκ, πρώην ηγέτη του απαγορευμένου πλέον «Κόμματος για μία Δημοκρατική Κοινωνία» (DΤΡ), ότι παρέβη τους τουρκικούς νόμους που απαγορεύουν τη χρήση οποιασδήποτε άλλης γλώσσας εκτός των τουρκικών στις πολιτικές εκδηλώσεις και σε ορισμένα δημόσια κτήρια.

Κατά τη διάρκεια μίας περσινής συνεδρίασης των βουλευτών του DΤΡ στο Κοινοβούλιο, ο Τουρκ ξεκίνησε τον λόγο του στα τουρκικά και μετά συνέχισε στα κουρδικά. Ο εισαγγελέας ζητεί να καταδικαστεί ο Τουρκ σε τουλάχιστον έξι μήνες φυλάκιση. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας αποφάσισε τον προηγούμενο Δεκέμβριο τη διάλυση του DΤΡ, με την κατηγορία ότι έχει σχέσεις με τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube