Γενικά θέματα 10 Ιουνίου 2010

Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε στην Τοκάτη

http://www.habervakti.com/img/UjYpKJH6.jpg

Ελικόπτερο του τουρκικού στρατού με πέντε επιβαίνοντες κατέπεσε σήμερα στην Τοκάτη, κοντά στην κωμόπολη Έρμπαα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του κουρδικού πρακτορείου ειδήσεων ANF NEWS AGENCY και του ειδησεογραφικού ιστολογίου ΙΝΤΕΡΝΕΤΧΑΜΠΕΡ. Σύμφωνα πάντα με τα συγκεκριμένα δημοσίευματα, οι λόγοι της πτώσης του ελικοπτέρου, που επιβεβαιώνεται από τη Νομαρχία, δεν έγιναν γνωστοί μέχρι στιγμής, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για δυο στρατιωτικούς νεκρούς.
Το ελικόπτερο ανήκει στην Περιφερειακή Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής Κερασούντας.
Να σημειωθεί ότι στην περιοχή της Τοκάτης, που δεν είναι άλλη από την βυζαντινή Ευδοκιάδα (έχει αρκετά χωριά αλεβιτών), δραστηριοποιούνται ένοπλες ομάδες του ΡΚΚ και αριστερών οργανώσεων.
Nα σημειωθεί οτι στις 7 Δεκεμβρίου 2009, ομάδα Κούρδων ανταρτών επιτέθηκε σε διερχόμενο όχημα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, στην κωμόπολη Ρεσάντιε της Τοκάτης, σκοτώνοντας επτά στρατοχωροφύλακες και τραυματίζοντας άλλους τρεις.
Επίσης, σύμφωνα πάλι με κουρδικές πηγές, προχθές, Τρίτη, 8 Ιουνίου, οι Κούρδοι αντάρτες κατάφεραν να χτυπήσουν άλλο ένα ελικόπτερο τύπου Σικόρσκι, του τουρκικού στρατού, κατά τη διάρκεια αερομεταφερόμενης επιχείρησης στα τουρκοϊρακινά σύνορα. Το βληθέν ελικόπτερο δεν κατέπεσε και κατάφερε να απομακρυνθεί από το σημείο της μάχης.
Οι συγκρούσεις μεταξύ του τουκρικού στρατού έχουν αναζωπυρωθεί μετά την απόφαση του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν να αποσυρθεί και να σταματήσει τις προσπάθειες που καταβάλλει για την επίλυση του Κουρδικού.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube