REAL TIME |

Γενικά θέματα 11 Ιουνίου 2010

Στην Κύπρο ο Τούρκος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΣτΕ

Στην Κύπρο ο Τούρκος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΣτΕ

..Στη Διάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στη Λεμεσό, θα κυριαρχήσουν η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε συνδυασμό με το Κυπριακό πρόβλημα.Σε αυτήν θα συμμετάσχουν 50 πρόεδροι και αντιπρόεδροι κοινοβουλίων, χωρών μελών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης…

Ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου, αρνήθηκε να παραστεί.

Έφθασε το απόγευμα της Πέμπτης στην Κύπρο ο Τούρκος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για να συμπροεδρεύσει με τον Πρόεδρο της Βουλής Μάριο Καρογιάν της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων.

Στη Διάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στη Λεμεσό, θα κυριαρχήσουν η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε συνδυασμό με το Κυπριακό πρόβλημα.Σε αυτήν θα συμμετάσχουν 50 πρόεδροι και αντιπρόεδροι κοινοβουλίων, χωρών μελών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου, αρνήθηκε να παραστεί.Τον κύριο Τσαβούσογλου υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο Πρόεδρος της Βουλής.

Δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι κατά την παραμονή του στην Κύπρο δεν θα μεταβεί στα κατεχόμενα. Ο κ. Καρογιάν χαρακτήρισε τη Διάσκεψη, από τις μεγαλύτερες και σημανικότερες διοργανώσεις που έχει φιλοξενήσει η Βουλή των Αντιπροσώπων.Την εναρκτήρια τελετή της Διάσκεψης θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος και θα δεξιωθεί τους συνέδρους στο Προεδρικό Μέγαρο.Το γεγονός θα καλύψουν δεκάδες ξένοι δημοσιογράφοι.

www.kathimerini.com.cy

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube