Γενικά θέματα 15 Ιουνίου 2010

Τουρκία: Απεργία πείνας σκοπεύουν να κάνουν οι Τσόμσκι, Ζιζέκ και Βαλερστάιν

Τουρκία: Απεργία πείνας σκοπεύουν να κάνουν οι Τσόμσκι, Ζιζέκ και Βαλερστάιν

Ο Noam Chomsky (Νόαμ Τσόμσκι), ο Slavoj Zizek (Σλαβόι Ζιζέκ) και ο Immanuel Wallerstein (Ιμάνουελ Βαλερστάιν) θα είναι κάποιοι από τους διάσημους συγγραφείς και διανοούμενους που θα συμμετάσχουν στην απεργία πείνας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Taksim (Ταξίμ) της Κωνσταντινούπολης, σε αλληλεγγύη με τα παιδιά που κατηγορούνται ότι πέταγαν πέτρες σε αστυνομικούς, γνωστά ως “παιδιά-θύματα του Αντιτρομοκρατικού Νόμου”.

Παγκοσμίως γνωστά ονόματα θα βοηθήσουν να γίνει ευρέος γνωστό το γεγονός, ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανηλίκων, κυρίως κουρδικής καταγωγής, δικάζεται βάση του Αντιτρομοκρατικού Νόμου της Τουρκίας και αντιμετωπίζεται όλο και πιο σκληρά, εξαιτίας των μέτρων που ψηφίστηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του κυβερνώντος κόμματος. Μη κυβερνητικές οργανώσεις θα πραγματοποιήσουν πορείες σε 32 πόλεις της Τουρκίας πριν το κλείσιμο του κοινοβουλίου για τις διακοπές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα “παιδιά-θύματα του Αντιτρομοκρατικού Νόμου”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Zaman, ορισμένοι διανοούμενοι, συμπεριλαμβανομένων των Noam Chomsky, Slavoj Zizek και Immanuel Wallerstein, σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν επιπλεόν απεργία πείνας στην πλατεία Taksim.

www.turkishgreeknews.org

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube