Γενικά θέματα 30 Ιουνίου 2010

Σλοβενία – Το 51,5% των ψηφοφόρων τάχθηκαν υπέρ της συμφωνίας διαιτησίας με την Κροατία για τις συνοριακές διαφορές

Το 51,54% των Σλοβένων, 371.848 ψηφοφόροι τάχθηκαν υπέρ της συμφωνίας διαιτησίας με την Κροατία για τη διευθέτηση των συνοριακών διαφορών και το 48,46%, 349.595 ψηφοφόροι την καταψήφισαν, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της 6ης Ιουνίου που ανακοινώθηκαν χθες από την Εθνική Εκλογική Επιτροπή.

Η συμμετοχή στο δημοψήφισμα διαμορφώθηκε στο 42,66%, δηλαδή
ψήφισαν 727,361 ψηφοφόροι.Ο νόμος, με τον οποίο επικυρώνεται η συμφωνία διαιτησίας θα
δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα την Παρασκευή και θα τεθεί σε ισχύ
σε διάστημα 15 ημερών από τη δημοσίευση.Στη συνέχεια η Σλοβενία και η Κροατία θα ανταλλάξουν διπλωματικά σημειώματα, στα οποία θα εκφράζουν τη συγκατάθεση για τη συμφωνία.

Η συμφωνία διαιτησίας υπεγράφη από τους πρωθυπουργούς της Σλοβενίας και της Κροατίας, Μπορούτ Παχόρ και Γιάντρανκα Κόσορ στις 4 Νοεμβρίου του 2009 στη Στοκχόλμη.

Η Κροατική Βουλή επικύρωσε τη συμφωνία στις 20 Νοεμβρίου του 2009 και η Σλοβενική Βουλή στα μέσα Απριλίου, αλλά αργότερα στη Σλοβενία προκηρύχθηκε δημοψήφισμα για την επικύρωσή της.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube