Γενικά θέματα 22 Ιουλίου 2010

Τα είπαν στο τηλέφωνο Πούτιν – Παπανδρέου

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν αργά το βράδυ της Τετάρτης (21/07) οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Ρωσίας, Γιώργος Παπανδρέου και Βλαντιμίρ Πούτιν, οι οποίοι συμφώνησαν να συναντηθούν.

Κατά την ενημέρωση της υπηρεσίας Τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού “πέραν της εμπορικής – οικονομικής θεματολογίας των διμερών σχέσεων οι πρωθυπουργοί Ρωσίας και Ελλάδας αναφέρθηκαν αναλυτικά στις διμερείς και πολυμερείς διαστάσεις της συνεργασίας κατά την υλοποίηση των ενεργειακών σχεδίων στην περιοχή”.
Σχετικά με τη συνάντησή τους, Γ.Παπανδρέου και Β.Πούτιν, συμφώνησαν ότι ο χρόνος και ο τόπος θα προσδιοριστεί δια της διπλωματικής οδού.

Πριν από την επικοινωνία με το Γιώργο Παπανδρέου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ σχετικά με την ενεργειακή συνεργασία Μόσχας – Σόφιας.

Σύμφωνα με τους συνεργατές του Έλληνα Πρωθυπουργού, η τηλεφωνική συνομιλία με το ρώσο Πρωθυπουργό, Βλαντιμίρ Πούτιν, έγινε με πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου.

Όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του έλληνα πρωθυπουργού, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τους αγωγούς South Stream και Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και συμφώνησαν, στα στάδια της κατασκευής τους να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον κ. Πούτιν για το περιεχόμενο των συνομιλιών με τον κύπριο Πρόεδρο, Δημήτρη Χριστόφια, στη Λάρνακα, αλλά και για τις επαφές, που έχει στη Μέση Ανατολή.
COSMO.GR

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube