Σε λειτουργία το Επιχειρησιακό Γραφείο της FRONTEX στον Πειραιά

Συμφωνία για τη δημιουργία ειδικού παραρτήματος της FRONTEX στον Πειραιά υπεγράφη σήμερα μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη και του εκτελεστικού διευθυντή της FRONTEX Ikka Laitinen.

Καλύτερος συντονισμός, αποτελεσματικότερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων και καλύτερη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης, σε όλη την Νοτιοανατολική Μεσόγειο, προσδοκάται με τη σύσταση του Επιχειρησιακού Γραφείου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού FRONTEX στον Πειραιά.
Η συμφωνία για την εγκατάστασή του υπεγράφη σήμερα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον εκτελεστικό διευθυντή της FRONTEX Ilkka Laitinen.
Το Επιχειρησιακό Γραφείο του Οργανισμού λειτουργεί στον Πύργο της έδρας του Λιμενικού Σώματος στον Πειραιά.
Το Επιχειρησιακό Γραφείο, τα επίσημα εγκαίνια του οποίου θα πραγματοποιηθούν την 1η Οκτωβρίου 2010, θα έχει συντονιστικό ρόλο ως προς την προετοιμασία, τη διοργάνωση, τον ορθολογικότερο και καλύτερο συντονισμό των κοινών ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που διεξάγει η FRONTEX στην Ανατολική Μεσόγειο.
NAYTEMPORIKI

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube