REAL TIME |

Γενικά θέματα 5 Αυγούστου 2010

Τουρκία: Μεγάλη μείωση της έλευσης Ισραηλινών τουριστών

Τουρκία: Μεγάλη μείωση της έλευσης Ισραηλινών τουριστών

Κατακόρυφη πτώση σε ποσοστό 90% σημείωσε η άφιξη Ισραηλινών τουριστών στην Τουρκία τον Ιούνιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα της προηγούμενης χρονιάς, μετά τη φονική ισραηλινή επιδρομή κατά του διεθνούς στολίσκου με τη βοήθεια για τη Γάζα, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 9 Τούρκοι.

Ο αριθμός των Ισραηλινών που επισκέπτονται την Τουρκία μειώθηκε από 27.289 τον Ιούνιο του 2009 σε 2.605 ένα χρόνο αργότερα, δηλαδή σημείωσε πτώση 90,45%, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα το τουρκικό υπουργείο Τουρισμού.

Συνολικά το πρώτο εξάμηνο του φετινού έτους η πτώση ανήλθε σε 17,9% καθώς οι Ισραηλινοί τουρίστες που επισκέφθηκαν την Τουρκία μειώθηκαν από 91.450 σε 75.001.

Το ισραηλινό γραφείο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ζήτησε από τους Iσραηλινούς τουρίστες να αποφεύγουν για την ασφάλειά τους τα ταξίδια στην Τουρκία μετά την αιματηρή επίθεση ισραηλινών καταδρομέων στον ανθρωπιστικό στολίσκο στις 31 Μαΐου στα ανοιχτά της Γάζας. Η προειδοποίηση αυτή ήρθη στις 21 Ιουλίου.
ant1online.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube