Πάτρα: Κι άλλες συλλήψεις οδηγών και λαθρομεταναστών στο λιμάνι

Πάτρα: Κι άλλες συλλήψεις οδηγών και λαθρομεταναστών στο λιμάνι

-Καθημερινό φαινόμενο αποτελεί και πάλι η σύλληψη οδηγών που επιχειρούν να μεταφέρουν με τα αυτοκίνητά τους λαθρομετανάστες στην Ιταλία.
-Σε ειδική κρύπτη, στην οροφή τουριστικού λεωφορείου, εντοπίστηκαν στοιβαγμένοι 11 Γεωργιανοί λαθρομετανάστες, ανάμεσά τους και δύο ανήλικα παιδιά, στη Θεσσαλονίκη.

Καθημερινό φαινόμενο αποτελεί και πάλι η σύλληψη οδηγών που επιχειρούν να μεταφέρουν με τα αυτοκίνητά τους λαθρομετανάστες στην Ιταλία. Συνελήφθη, χθες στις 17:45, στο λιμάνι της Πάτρας, κατά τη διάρκεια ελέγχων από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή τους σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία, ένας 48χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι μετέφερε, ως επιβάτες τρεις αλλοδαπούς (1 γυναίκα και δύο παιδιά) που δεν κατείχαν νόμιμα έγγραφα, ενώ στο χώρο των αποσκευών του αυτοκινήτου εντοπίσθηκε επιμελώς κρυμμένος ένας ακόμη παράνομος μετανάστης, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Σε ανάλογους ελέγχους, σε δύο περιστατικά, χθες, στο ίδιο λιμάνι, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν, δύο ακόμη αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία για τα τρία περιστατικά, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ το όχημα της πρώτης περίπτωσης κατασχέθηκε./www.thebest.gr

«Λαθραίοι» στην οροφή λεωφορείου
Σε ειδική κρύπτη, στην οροφή τουριστικού λεωφορείου, εντοπίστηκαν στοιβαγμένοι 11 Γεωργιανοί λαθρομετανάστες, ανάμεσά τους και δύο ανήλικα παιδιά, στη Θεσσαλονίκη.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Θεσσαλονίκης διαπίστωσαν ότι οι λαθρομετανάστες επρόκειτο να μετεπιβιβαστούν σε δεύτερο λεωφορείο, που διέθετε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, πίσω από το ψυγείο του οχήματος. Συνελήφθησαν οι τρεις οδηγοί, δύο Γεωργιανοί κι ένας Ελληνας, των δύο λεωφορείων και η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για «μεταφορά και προώθηση λαθρομεταναστών από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με σκοπό το κέρδος και με κίνδυνο για άνθρωπο», σε βαθμό κακουργήματος.Β. ΠΑΠ.-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube