Γενικά θέματα 23 Σεπτεμβρίου 2010

Τουρκία – Δηλώσεις ΥΠΕΞ Νταβούτογλου για τα Βαλκάνια

Η Τουρκία θα μπορούσε να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο, ανέφερε σε δηλώσεις του στη Νέα Υόρκη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.”Η Τουρκία θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο.

Οι σχέσεις μας με τη Σερβία τον τελευταίο χρόνο βελτιώθηκαν και η Τουρκία είναι πολύ ευχαριστημένη που αυτή η σχέση έχει μετατραπεί σε στρατηγική”, είπε ο Τούρκος υπουργός, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, και σημείωσε ότι “και τα δύο μέρη γνωρίζουν πως υπάρχουν διαφορές απόψεων μεταξύ Σερβίας και Τουρκίας”.
Η Τουρκία θα λάβει κάθε απαραίτητο μέτρο για την αποκατάσταση της ασφάλειας, της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια“, είπε ο κ. Νταβούτογλου, προσθέτοντας ότι η χώρα του “έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες ώστε τα Βαλκάνια να γίνουν μία περιοχή σταθερότητας, ευημερίας και ασφάλειας”.
Όταν κοιτάζουμε τους ηγέτες των Βαλκανίων βλέπουμε ότι σχεδόν όλοι είναι καθηγητές και έχουν ακαδημαϊκές γνώσεις“, είπε ο κ. Νταβούτογλου, προσθέτοντας ότι “αυτό είναι μια ευκαιρία για τα Βαλκάνια“.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube