Προσοχή! Νέα αναβαθμισμένη εν δυνάμει απειλή από είσοδο τζιχαντιστών στην Ελλάδα

Προσοχή! Νέα αναβαθμισμένη εν δυνάμει απειλή από είσοδο τζιχαντιστών στην Ελλάδα
Σάββας Καλεντερίδης

  • (Φωτ.: EPA / Juan Carlos Hidalgo)
Όταν μια ομάδα τζιχαντιστών αποκόπηκε από την Αλ Νούσρα, που δρούσε κυρίως στη Συρία ως παρακλάδι της Αλ Κάιντα, και ίδρυσε το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) του Ιράκ και του Λεβάντε, είδαμε να προστρέχουν στην περιοχή κατά χιλιάδες τζιχαντιστές από όλο τον κόσμο και να στελεχώνουν τις ορδές του νεοπαγούς αυτού «κράτους».
Υπολογίζεται ότι οι ξένοι τζιχαντιστές που στελέχωσαν τις ορδές των τρομοκρατικών ομάδων του ΙΚ ξεπέρασαν τις 30.000, με αρκετές χιλιάδες εξ αυτών να προέρχονται από χώρες της ΕΕ.
Τότε υπήρχαν πληροφορίες που ήθελαν τις υπηρεσίες των κρατών της ΕΕ στην ουσία να ευνοούν τη μετάβαση αυτών των φανατικών ισλαμιστών στα μέτωπα του Ιράκ και της Συρίας, πλην των άλλων και για έναν επιπλέον λόγο. Ήθελαν να «ξεφορτωθούν» από τις κοινωνίες τους ακραία και εγκληματικά στοιχεία, με την… ελπίδα ότι οι περισσότεροι από αυτούς θα σκοτώνονταν στα μέτωπα του πολέμου.

(Φωτ.: EPA / Angelo Carconi)
Ήξεραν τα κράτη της ΕΕ ότι το «ΙΚ» δεν θα μακροημέρευε και ότι οι «μαχητές» του θα εγκλωβίζονταν και θα σκοτώνονταν για να δοκιμάσουν τα καλά του παραδείσου που τους τάζει η θρησκεία τους. Έτσι, τα ευρωπαϊκά κράτη υπολόγιζαν ότι θα απαλλαγούν από ένα βάρος αλλά και από μια εν δυνάμει απειλή.
Υπάρχουν αρκετά ερωτήματα γύρω από το όλο θέμα που ζητούν απάντηση, όμως θα επικεντρωθούμε σε ένα.
Ποιο δρομολόγιο ακολουθούσαν όλες αυτές οι χιλιάδες των «μαχητών του Αλλάχ» για να φθάσουν στα καυτά μέτωπα του Ιράκ και της Συρίας;
Οι περισσότεροι, η συντριπτική πλειονότητά τους, έφθαναν αεροπορικώς στην Τουρκία, όπου τους υποδέχονταν στελέχη των… αρμοδίων υπηρεσιών, τους φιλοξενούσαν για λίγες μέρες σε πεντάστερα ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης και εκείθεν τους «δρομολογούσαν» για τα σύνορα με τη Συρία, όπου τους παρελάμβαναν τα στελέχη του ΙΚ για τα περαιτέρω…

(Φωτ.: EPA / Sedat Suna)
Να σημειωθεί ότι τότε, το 2014, η Τουρκία είχε κοινά σύνορα με το «ΙΚ», μέχρι που το εξεδίωξε από αυτά το κουρδικό κίνημα και οι μαχητές του YPG.
Να σημειωθεί επίσης ότι τότε, και μέχρι πριν από λίγους μήνες, η Τουρκία ήταν στενός σύμμαχος του «ΙΚ» – και στα πεδία των μαχών και στο λαθρεμπόριο πετρελαίου. Ο ίδιος ο Ερντογάν το ξέρει πολύ καλά το θέμα.
Πέρασαν τα χρόνια, οι εξτρεμιστές που ήλθαν από τις ευρωπαϊκές χώρες, όσοι επέζησαν, έγιναν πλέον εμπειροπόλεμοι, και κατά τα φαινόμενα ήγγικεν η ώρα του επαναπατρισμού τους.
Το «ΙΚ» δέχεται τη μια ήττα μετά την άλλη, έχει χάσει μεγάλο….
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube